Ο Χρ. Καραζούπης ζητά πίσω τα κατεσχεμένα του πυροφυλακείου – Πρόθεση για νέο σε ιδιωτικό χώρο

Λάβαμε Δελτίο Τύπου το οποίο υπογράφει ο κ. Χρήστος Καραζούπης ως Προέδρος και Νόμιμος Εκπρόσωπος της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», σχετικά με την πρόθεσή του, αλλά και ενεργών πολιτών-εθελοντών –όπως αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου- να ξανακτίσουν σε νέα θέση πυροφυλακείο στην Όθρυ, σε ιδιωτικό χώρο.

Σε ρεπορτάζ μας στις 29 Αυγούστου του 2017, δημοσιεύσαμε δηλώσεις του κ. Καραζούπη στις οποίες αναφερόταν στην πρόθεση της «εν δράσει» να κατασκευάσει νέο πυροφυλακείο.

Στο τελευταίο Δελτίο Τύπου ζητά πίσω τα κατασχεμένα υλικά καθαιρέσεως, τα οποία εκτιμά σε αξία άνω των 20.000 ευρώ και ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου αυτούσιο:

Με αφορμή τις φωτιές στην Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο και το αξιοθαύμαστο έργο και τον ρόλο των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ σ΄ αυτές, έχοντας κατά νου και τη προστασία που πρόσφερε η χρήση του ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ¨από εμάς στη προστασία της Όθρυς για μία δεκαετία πριν γκρεμισθεί, μερικοί ενεργοί πολίτες και εθελοντές αποφασίσαμε να ξανακτίσουμε το ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΟ στην Όθρυ σε ιδιωτικό χώρο. Για τον σκοπό αυτό αποστείλαμε στον δήμο Αλμυρού  τη παρακάτω ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Θέμα: Επιστροφή υλικών από την καθαίρεση  του ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ στη θέση ΤΣΑΤΑΛΙ

          Σε εκτέλεση της υπ. αρ. 1072/65288/7-7-2017 αποφάσεως του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΈΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ «εκτέλεση της υπ. αρ. 2909/56840/14-10-11 απόφασης κατεδάφισης τελεσίδικα αυθαίρετης κατασκευής στη ΔΘ ΄Τσατάλι’, ο Δήμος Αλμυρού με το υπ. αρ. 18159/1132/2016 έγγραφο της 15-02-2017 όρισε την επιτροπή κατεδάφισης.

          Mετά την καθαίρεση του πυροφυλακείου και την αποξήλωση των εκεί υλικών και κινητών πραγμάτων τα οποία ανήκουν σε εμένα, ανέμενα όπως κληθώ για την παραλαβή αυτών, πράγμα το οποίο δεν έλαβε χώρα μέχρι σήμερα. Τα υλικά καθαιρέσεως  μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του δήμου, αλλά και στην αποθήκη του εργολάβου κατεδάφισης (!), χωρίς να παραδοθούν σε εμάς ως οφείλατε. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπήρχαν δέκα κουφώματα αλουμίνιου, με διπλά τζάμια και ρολά, μία πόρτα αλουμινίου, δύο σιδερένιες σκάλες, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τέσσερες πόρτες μασίφ εσωτερικού χώρου, μεταλλικά πάνελ στέγης, σιδερένιοι δοκοί, μαντεμένιο τζάκι, έπιπλα κ.λ.π, η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 20.000 ευρώ. 

          Επειδή λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών στον δήμο μας και ιδιαίτερα στην Όθρυ, σκεπτόμαστε στην κατασκευή εκ νέου πυροφυλακείου στην Όθρυ σε ιδιωτικό χώρο και χρειαζόμαστε άμεσα τα υλικά κατεδάφισης, τα οποία έτσι και αλλιώς μας ανήκουν, παρακαλούμε για την άμεση παραλαβή των υλικών αυτών σε μέρος που θα σας υποδείξουμε.

          Επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμη παραπέρα ενέργεια.

ΚΑΡΑΖΟΥΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Προέδρος και Νόμιμος Εκπρόσωπος της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

Δημοσιεύουμε σχετικά παλαιότερα δημοσιεύματα του almyros.gr:

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.