Παραδόθηκαν στους πυρόπληκτους τα πρώτα είδη που συγκεντρώθηκαν στον Αλμυρό και την Επαρχία του

Συγκινητικές στιγμές για εθελοντές και πυρόπληκτους

Συγκινητικές στιγμές, αλλά και αξέχαστες, εκτυλίχθηκαν ανάμεσα στους εθελοντές του Αλμυρού και τους πυρόπληκτους της Ευβοίας.
Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Αλμυριώτες παρέδωσαν άλλοι αυτοπροσώπως και άλλοι μέσα από φορείς και δομές, όσα αγαθά μπόρεσαν να συγκεντρώσουν για την ανακούφιση και ενίσχυση των σκληρά δοκιμαζόμενων κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Απόφοιτοι του ΕΠΑΛ Αλμυρού, με οργάνωση του 15μελούς, αλλά και τη συνδρομή και του γεωπόνου Γερογιάκομου Νίκου παρέδωσαν ένα κιβώτιο με κτηνιατρικά φάρμακα.
Σύσσωμοι oι φορείς του Πτελεού, ένωσαν τις δυνάμεις τους, συγκέντρωσαν μεγάλη ποσότητα ειδών και ταξίδεψαν και τα παρέδωσαν την Τρίτη 17 Αυγούστου, στους πυρόπληκτους κατοίκους. Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τα χωριά Γερακιού, Βασιλικά (Τσαπουρνιά και Ψαροπούλι), Κερασιά, Κρυονερίτης, Κοκκινομηλιά, Βουτάς, Γαλατσάδες, Καματριάδες. Κάποια είδη δόθηκαν στο Κέντρο Περισυλλογής Ιστιαίας για να δοθούν αργότερα στους πληγέντες και κάποια τρόφιμα τα παρέδωσαν στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ η οποία συνδράμει στα γύρω χωριά της μονής.
Οι εθελοντές του Πτελεού, ευχαριστούν τα καταστήματα της περιοχής, τα μέλη του σωματείου εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Νόμου Μαγνησίας για την μεγάλη προσφορά τους, τους εθελοντές συγχωριανούς τους, αλλά και όσους έσπευσαν από άλλες περιοχές όπως ο Νίκος Κωστόπουλος και η Κατερίνα Δημητρίου που βοήθησαν σημαντικά και ακούραστα!

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλμυρού συγκέντρωσε δύο φορτηγά ζωοτροφές και φάρμακα για τα ζώα όπως μας ενημέρωσε ο κ. Σκούρας τα οποία μεταφέρθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή στην Εύβοια και παρελήφθησαν από τον Αντιδήμαρχο Μαντουδίου.
Ο Δήμος Αλμυρού θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς ζωοτροφών στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ επίσης έχει συγκεντρώσει τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν όταν κριθεί απαραίτητο, αφού η προσφορά αγάπης από όλη τη χώρα ήταν τόσο μεγάλη ώστε προς το παρόν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ευξεινούπολης δείχνουν την ευαισθησία τους και την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο για άλλη μια φορά. Η σχολική κοινότητα με Δελτίο Τύπου της ενημερώνει:
Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν πολλές πυρκαγιές στη χώρα μας και πολλοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους. Μεταξύ αυτών πολλοί μαθητές έχασαν τον σχολικό τους εξοπλισμό. Το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης επηρεασμένο από αυτή την καταστροφή, αποφάσισε να προσφέρει τη βοήθειά του στους πληγέντες μαθητές. Ενημέρωσε όλους τους συμμαθητές του και αποφάσισαν να συγκεντρώσουν σχολικά είδη και γραφική ύλη (τετράδια, στυλό, μολύβια, κασετίνες, σχολικές τσάντες κλπ.) για τους πληγέντες από τις φωτιές μαθητές και μαθήτριες της Β. Εύβοιας. Με μήνυμά του προς τους συμμαθητές και συμμαθήτριές τους ο Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Αμβράζης Χρήστος ενημερώνει όσους επιθυμούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν, να φέρνουν σχολικά είδη και γραφική ύλη στο σχολείο μας, στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, την Πέμπτη 26/8/21 από τις 9.00 πμ-12.00 μμ και τις ημέρες του Σεπτεμβρίου που το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε ημέρα από 1/9/21 έως 8/9/21 και ώρες 9.00 πμ-12.00 μμ ώστε να συγκεντρωθούν και να σταλούν στους πληγέντες μαθητές πριν την έναρξη των σχολείων. Επίσης καλούν και όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να προσφέρουν, μπορούν να φέρνουν σχολικά είδη στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης τις παραπάνω ημέρες και ώρες. Ο Σύλλογος των καθηγητών και η Διευθύντρια του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης συγχαίρουν τους μαθητές για το ήθος και την πρωτοβουλία τους και αισθάνονται φυσικά υπερήφανοι για όλους τους μαθητές που διαπαιδαγωγούν και παραδίδουν στην κοινωνία, γιατί δείχνουν την ευαισθησία τους στον συνάνθρωπο και πάνω από όλα είναι Άνθρωποι!!!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.