• 24 Αυγούστου, 2021

Επιστολή αναγνώστη: Υπηρεσίες παρεμποδίζουν την κυκλοφορία

Επιστολή αναγνώστη: Υπηρεσίες παρεμποδίζουν την κυκλοφορία

Ακολουθεί επιστολή του αναγνώστη μας Α.Π.:
Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορες Υπηρεσίες και κάνουν έργα επιδιορθώσεως σε κάποιον δρόμο. Ξεχωρίζουμε δύο λογιών:
α. Η μία περίπτωση ζημιάς να είναι τέτοια, ώστε αναπόφευκτα να αναγκάζεται η Υπηρεσία να κλείσει τήν εκεί κυκλοφορία τών οχημάτων και, -παρά τήν καλή της προαίρεση-, να μάς βάζει να πηγαίνουμε από άλλον δρόμο.
β. Η άλλη περίπτωση (που δυστυχώς συμβαίνει συχνά) είναι, ενώ η ζημιά που θέλουν να επιδιορθώσουν να είναι (π.χ.) ένα πολύ μικρό σκάψιμο στήν άκρη τής ασφάλτου, ωστόσο οι εργαζόμενοι να κλείνουν αδικαιολογήτως αμφότερα τά ρεύματα, και να μήν συγκινούνται που υποχρεώνουν εκατοντάδες αυτοκίνητα να κάνουν ολόκληρους γύρους.
Με αυτήν τήν «β΄» περίπτωση (και μόνο) θα ασχοληθούμε στό κείμενο.
Πώς κλείνουν τόν δρόμο αυτοί οι υπάλληλοι; Αντί να παρκάρουν τό υπηρεσιακό όχημα απ’ τό ίδιο πεζοδρόμιο που υπάρχει η ζημιά, όλως ανεξηγήτως τό παρκάρουν φάτσα αντίκρυ από εκεί που σκάβουν. Όσο φαρδύς και να είναι ο δρόμος εκεί, η κυκλοφορία είναι αδύνατη. Το κακό δέν σταματά εδώ! Όταν τούς λές οτι θα μπορούσαν κάλλιστα να μετακινήσουν τό όχημά τους δίπλα στό σκάψιμο (και όχι απέναντί του), αυτοί όχι μόνον σε κοιτάνε σάν να είσαι εξωγήινος, αλλά παροτρύνουν κάποιοι εξ αυτών τούς άλλους συναδέλφους τους να μήν δίνουν σημασία στό τί λένε οι περαστικοί, με τρόπο μάλιστα άκρως υποτιμητικόν. Και υπάρχει και συνέχεια: Ενίοτε διαπιστώνουμε οτι ανάμεσά τους υπάρχουν καί κρατικοί λειτουργοί ή προϊστάμενοι, οι οποίοι αντί να συνετίσουν τούς υφισταμένους τους και να συμφωνήσουν με τόν πολίτη (όταν αυτός έχει δίκιο), βλέπουμε άναυδοι ακόμη καί αυτοί να δείχνουν τήν ίδιαν αδιαφορία και ωχαδερφισμό, πρακτική που δέν αρμόζει σε κρατική θέση. Έχουμε δεί ακόμη και Κοινοτάρχες να κάνουν τόν τροχονόμο και να ωθούν τά αυτοκίνητα να κάνουν γύρους, αρκεί να μήν στεναχωρήσουν τούς εργαζομένους. Και αναρωτιέμαι τί είναι εκείνο που θα χάσουν, εάν κάνουν σωστά τήν δουλειά τους. Δηλαδή; «Να επιπλήξουν εκείνους που μάς κάνουν καψώνια».
Ένα άλλο που διαρκώς διαπιστώνεται, είναι η απουσία Τροχαίας. Αντί αυτή να γράφει κάποιον που έκανε μικρό παράπτωμα, καλύτερα να πηγαίνει και ξαναπηγαίνει εκεί που γίνονται τέτοιας λογής «μικρά» έργα, προκειμένου οι οδηγοί τών Υπηρεσιών να αποκτήσουν επιτέλους τήν οδηγική συνείδηση η οποία τούς λείπει. Όποιος δυσκολεύει αναιτίως τούς άλλους οδηγούς, αυτονοήτως δέν έπρεπε να κατέχει δίπλωμα.

Βέβαια, δέν είναι μόνον οι τεχνικοί τών Δημοσίων Υπηρεσιών που κάνουν γυμνάσια στόν κοσμάκη και δέν ιδρώνει το αυτί τους. Τόσοι και τόσοι εξ ημών παρκάρουμε όλως ανεπίτρεπτα. Συχνότατα βλέπουμε, ενώ σε έναν δρόμο πολλά αυτοκίνητα συνετώς να έχουν παρκάρει μόνον από τήν μία μεριά γιά να μήν στενεύουν τόν δρόμο, έρχεται κάποιος εξυπνάκιας και παρκάρει μόνος του από τήν άλλη, κι έκτοτε αρχίζει σωρεία προβλημάτων στά επερχόμενα αυτοκίνητα. Αυτοί που δέν βάζουν τό μυαλό τους πώς να παρκάρουν και πώς να μήν δημιουργήσουν εμπόδια στόν συνάνθρωπό τους, κατ’ εμένα θέλουν άμεσο γράψιμο. Η τροχαία τής Μαγνησίας ευχής έργον θα ήταν να αρχίσει να εργάζεται όπως ακριβώς δουλεύει και η τροχαία στήν Αττική. Εάν αυτό υλοποιηθεί γιά 1-2 χρόνια, τότε όλοι θα καταλάβουν ότι θα ‘ναι καλό για όλους μας.


Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 20/5/2023

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 20/5/2023

Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης και δημοσιεύθηκε στον “Λαό” που κυκλοφόρησε στις 20…
Πρωινό Δελτίο Τύπου 26-5-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 26-5-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 26…
Πρωινό Δελτίο Τύπου 25-5-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 25-5-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Πέμπτης 25Μαΐου…