Αλ. Μεϊκόπουλος: Να σταματήσει η απαξίωση των αγροτικών φυλακών ΚασσαβέτειαςΑναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτης, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το Σύλλογο Υπαλλήλων του ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας, εδώ και καιρό συντελείται συστηματική υποβάθμιση των Αγροτικών Φυλακών της Κασσαβέτειας αλλά και πανελλαδικά.
Σύμφωνα με τον Βουλευτή, οι αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας έχουν εδώ και καιρό αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους, αντιμετωπίζοντας έλλειψη προσωπικού, έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και σοβαρή έλλειψη κρατουμένων σύμφωνα με τη δυναμική τους.

«Σήμερα από τις 200 θέσεις κρατουμένων, στις φυλακές της Κασσαβέτειας φιλοξενούνται μόνο 76», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, τονίζοντας ότι αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες καλλιεργητικές, αγροτικές και εν γένει παραγωγικές εργασίες που έχει ανάγκη το αγροτικό κατάστημα.

«Οι κρατούμενοι αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» του αγροτικού καταστήματος και η συνεχής έλλειψη κρατουμένων αφενός δημιουργεί πρακτικά λειτουργικά προβλήματα και αφετέρου οδηγεί μοιραία στην υποβάθμιση και απαξίωσή του», σημείωσε ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δεν παρέλειψε να επισημάνει και τη σημασία των αγροτικών φυλακών στη διαδικασία της κοινωνικής επανένταξης των κρατούμενων, οι οποίοι μέσα από τις αγροτικές εργασίες μαθαίνουν να συνεργάζονται, να δημιουργούν και να προσφέρουν προς το σύνολο, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να σταματήσει επιτέλους τη συστηματική υποβάθμιση του αγροτικού καταστήματος κράτησης της Μαγνησίας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.