Συνένωση δυνάμεων η μόνη λύση για το ποδόσφαιρο στα χωριάΟ Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής, ωστόσο αντιμετωπίζει δυσκολίες για να «κατέβει» τη νέα σεζόν. Αφενός έχει ατονήσει το ενδιαφέρον μετά τη μεγάλη αποχή της περασμένης χρονιάς, αφετέρου τα έσοδα είναι πενιχρά με τη ματαίωση των διαφόρων καθιερωμένων εκδηλώσεων.

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στο μητρώο της ΓΓΑ. Ιδρύθηκε το 1981, άρα φέτος συμπληρώνει σαράντα χρόνια ζωής. Είναι ενεργός, ωστόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα το ενδιαφέρον δεν είναι μεγάλο. Στο χωριό λιγοστά είναι τα παιδιά που ασχολούνται πλέον με τον αθλητισμό, ενώ η ομάδα που συμμετείχε πέρυσι στο πρωτάθλημα διέθετε αρκετούς μεγάλους σε ηλικία παίκτες, έξι-επτά εξ αυτών ήταν ηλικίας 45-50 ετών και μάλιστα αρκετοί από Βόλο, Πελασγία κι άλλα μέρη εκτός Αγίων Θεοδώρων.

Με αυτά τα δεδομένα, η συμμετοχή στη σεζόν 2021-22 κρίνεται αμφίβολη. Θα λέγαμε ότι η πλάστιγγα των πιθανοτήτων γέρνει προς την πλευρά να μην λάβει μέρος στο πρωτάθλημα. Εκκρεμεί ωστόσο μία ακόμη συνάντηση των μελών της ομάδος για να παρθεί η οριστική απόφαση. Οικονομικά θέματα έχει και ο άλλος σύλλογος της περιοχής, αυτός του Αχιλλείου που θα πάρει μια μικρή οικονομική ανάσα από την εγγραφή του στο μητρώο της ΓΓΑ.

Πρότασή δική μας είναι η συνένωση δυνάμεων μεταξύ Πρωτεσιλάου Πτελεού, Αχιλλέα Αχιλλείου, Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων. Οι παράγοντες πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το σήμα κινδύνου που εκπέμπουν τα σωματεία, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και από τώρα, να προετοιμάσουν το έδαφος για την επόμενη ημέρα. Θα μπορούσε να προκύψει μία ομάδα που θα απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές της περιοχής. Στο παρελθόν Πρωτεσίλαος και Αχιλλέας είχαν πορευτεί μαζί για κάποια χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία αφού εκείνη η κοινή ομάδα τερμάτισε δύο συνεχόμενες φορές στη 2η θέση της Α’ Τοπικής και κατέκτησε το Κύπελλο το 2011. Ήταν όμως μία συγχώνευση που οραματίστηκαν κάποιοι παράγοντες που έγινε στο …μιλητό, χωρίς να υπάρξει δηλαδή ένα νέο καταστατικό συλλόγου.

«Η ισχύς εν τη ενώσει» λοιπόν θεωρείται απαραίτητη για να κρατηθεί ζωντανός και σε καλό επίπεδο ο αθλητισμός των τριών αυτών χωριών.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.