Παρέμβαση του Εξωραϊστικού Κοκκωτών για ονοματοδοσίες οδών στο χωριόΤα μέλη του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κοκκωτών «Η Όθρυς», κατέθεσαν αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, σχετικά με την ανανέωση πινακίδων, αλλά και τη νέα ονοματοδοσία δρόμων. Ακολουθεί το αίτημά τους.

Σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Α. Πριν δεκαετίες η Κοινότητα Κοκκωτών είχε τοποθετήσει σε τρεις δρόμους του χωριού μας μικρές μεταλλικές πινακίδες στις γωνίες ορισμένων σπιτιών με ονομασίες οδών. Α) οδός Αγίου Νικολάου, β) οδός Αθανασίου Φράγκου, γ) οδός Αχιλλέως. Με το πέρασμα του χρόνου οι πινακίδες χαλάσανε και φύγανε από τη θέση τους. Ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκωτών «Η Όθρυς» ως θεματοφύλακας της παράδοσης παρακαλεί να εγκρίνετε την τοποθέτηση τριών καινούριων μεταλλικών πινακίδων σε αντικατάσταση των παλαιών στους ίδιους δρόμους, με ίδια ονόματα και ίδια θέση.

Β. Εορτάζοντες τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Εθνεγερσίας, προκειμένου να τιμήσουμε τους καταγόμενους Κοκκωτιανούς Ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως 1821, Άνθιμο Γαζή και Κωνσταντίνο Σακελλίωνα, παρακαλούμε να εγκρίνετε δυο δρόμοι του χωριού μας να φέρουν το όνομα τους έκαστος ξεχωριστά. Η κατασκευή και η τοποθέτηση όλων των πινακίδων θα βαρύνουν το Σύλλογο.

Με εκτίμηση ο Πρόεδρος Ευστάθιος Πολυμέρου, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Ζαρίφης


χουσιάδα

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.