Πρόγραμμα Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Αλμυρού – Τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊούΣε υψηλά νούμερα για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα covid-19 στα διάφορα τεστ που έγιναν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Από το Σάββατο 4 έως χθες Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου έγιναν 47 rapid τεστ εκ των οποίων τα 7 έδωσαν θετικό δείγμα και 14 μοριακά PCR  εκ των οποίων ένα θετικό. Θυμίζουμε ότι την προπερασμένη εβδομάδα καταγράφησαν μόνο δύο κρούσματα, ενώ την προηγούμενη εννιά σε 67 τεστ. Αναλογικά, το ποσοστό είναι αυξημένο τις τελευταίες ημέρες. Συν τοις άλλοις, το πρωί της Παρασκευής διενεργήθησαν rapid τεστ από συνεργείο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έξωθεν του Κέντρου Υγείας: 75 τεστ με 5 θετικά δείγματα.

Ναι μεν αλλά… για τους εμβολιασμούς παιδιών

Επικοινωνήσαμε με τους υπευθύνους στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού και ρωτήσαμε την πρόοδο των εμβολιασμών στα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών. Όπως μας τονίστηκε, υπάρχει προσέλευση καθημερινά αλλά όχι αυτή που θα έπρεπε… Απ’ όταν άνοιξε το κέντρο μέχρι τα τέλη Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά περίπου 36.000 εμβόλια. Το τελευταίο διάστημα ο μέσος όρος έχει πέσει στα 50 ανά ημέρα, εκ των οποίων περίπου 10-15 αφορούν παιδιά. Κυρίως είναι παιδιά-μαθητές του Λυκείου αυτά που προσέρχονται στο Κ.Υ. Αλμυρού για να λάβουν το εμβόλιο κατά της covid-19. Υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον, θα μπορούσε όμως να είναι μεγαλύτερο, μάς επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμη ότι στο Κέντρο Υγείας υπάρχει παιδίατρος ο οποίος βρίσκεται στον Αλμυρό τρεις φορές την εβδομάδα, ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή τις πρωινές ώρες.


χουσιάδα

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.