Προβλήματα σε πολλές στέγες σχολείων – Σε εγρήγορση ο μηχανισμός του Δήμου για το πρώτο κουδούνιΠροβλήματα σε πολλές στέγες σχολείων λόγω παλαιότητας, αλλά και έντονων καιρικών φαινομένων

Δηλώσεις διευθυντών

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στα σχολεία όλης της χώρας, για ακόμη μία σχολική περίοδο με ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε αντίθεση με πέρυσι όταν ο Αγιασμός είχε τελεστεί με εκπροσώπους καθηγητών/δασκάλων και μαθητών, φέτος θα γίνει κανονικά με την παρουσία όλων στον προαύλιο χώρο, με μάσκα, αποστάσεις, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αποδεικτικό self test, σύμφωνα με τις Εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, συνομιλήσαμε με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Αλμυρού (οι οποίοι παραμένουν όλοι στη θέση τους ως ήταν την περασμένη χρονιά με εξαίρεση έναν νέο Διευθυντή στο 5ο Δημοτικό) θέλοντας να καταγράψουμε τυχόν ελλείψεις σε δασκάλους/καθηγητές, βιβλία ή ακόμη και προβλήματα στις κτηριακές εγκαταστάσεις.
Κοινή συνισταμένη όλων ήταν πως έγιναν οι τοποθετήσεις του προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κενά. Μόνο σε δύο περιπτώσεις σχολείων μάς δηλώθηκε η έλλειψη ενός καθηγητή, με την επισήμανση ότι είναι ζήτημα ημερών να γίνει η τοποθέτηση. Μας αναφέρθηκε ότι κάποια προβλήματα στα κτήρια επιλύθηκαν ή έγιναν γνωστά στη Δημοτική Αρχή ώστε να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των εργασιών.

Από τις Διευθύντριες του 1ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού που βρίσκονται στον ίδιο χώρο, κ.κ. Κορκοβέλου και Παπασταύρου αντιστοίχως, τονίστηκε η ανάγκη για επισκευές στη στέγη διότι δεν υπάρχει μόνωση, οι αίθουσες γεμίζουν υγρασία και νερά, ενώ απαραίτητη κρίνεται η ασφαλτόστρωση του προαύλιου χώρου καθώς όταν βρέχει, λιμνάζουν νερά. Ακόμη δεν είναι σε καλή κατάσταση τα κάγκελα επί της οδού Αργυροπούλου.

Ο κ. Μπασιάκος, Διευθυντής του 3ου Δημοτικού, μας είπε ότι ο δυνατός αέρας πριν δύο εβδομάδες είχε ως αποτέλεσμα κάποιες ζημιές στη στέγη που χρειάζονται επιδιόρθωση, ενώ έχει γνωστοποιήσει το πρόβλημα με τη στέγη της παλιάς πτέρυγας του σχολείου στην καθ’ ύλην αρμόδια του Δήμου Αλμυρού κα Μπέη. Επίσης, ο κ. Βοϊβόνδας, Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού, σχολίασε πως είχε και έχει αγαστή συνεργασία με την πρώην και την νυν Δημοτική Αρχή, ζητώντας τη βαφή του σχολείου εξωτερικά.

Τέλος, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αλμυρού –όπου έγιναν τρεις νέες εγγραφές για τη σχολική περίοδο 2021-22- παραμένουν τα προβλήματα με τον μικρό χώρο που δεν είναι λειτουργικός για τη φύση του σχολείου, ενώ η Διευθύντρια κα Μπουκόρου μας είπε ότι είχε κανονιστεί η μεταφορά μιας αίθουσας 100 τετραγωνικών μέτρων από την Αθήνα η οποία ακόμη δεν έχει μεταφερθεί στον Αλμυρό για τις ανάγκες του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή Αλμυρού προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξουν τα σχολεία. Οι καθαρίστριες έχουν τοποθετηθεί εδώ κι αρκετές ημέρες, έγιναν καθαρισμοί στα προαύλια και απεντόμωση, ενώ η καθ’ ύλην αρμόδια για θέματα Παιδείας, Αντιδήμαρχος κα Αρετή Μπέη είναι ενήμερη για τα προβλήματα σε κτηριακές εγκαταστάσεις. Όπως μας είπε, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει θέσει προτεραιότητες ανάλογα με τις διάφορες φθορές και συντάσσονται μελέτες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.