Ν. Κεραμέως και Ζ. Μακρή σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΥΠΑΙΘ για τον εμβολιασμό των παιδιώνΗ Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχαν σε διαδικτυακή εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση για τα οφέλη του εμβολιασμού στις ηλικίες 12 έως 17 κατά της νόσου του κορωνοϊού, που διοργάνωσε το Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου.

Υπουργός και Υφυπουργός υποδέχτηκαν την Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, οι οποίες απάντησαν λεπτομερώς στις πολυάριθμες απορίες γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των ενδιαφερομένων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών. 

Η εκδήλωση εντάχθηκε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κυβερνητικών δράσεων ευαισθητοποίησης, επιστημονικής ενημέρωσης και παρότρυνσης των γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ηλικίας 12 ετών και άνω, με στόχο την πληρέστερη θωράκιση της υγείας τους αλλά και της δια ζώσης μαθησιακής διαδικασίας.

Η κ. Μακρή ανέφερε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά τις εξαιρετικές κυρίες επιστήμονες, την κυρία Θεοδωρίδου και την κυρία Παπαευαγγέλου, που, με μεγάλη προθυμία και αμέσως, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας να κατατοπίσουν εύληπτα και  επιστημονικά τους γονείς και να εξηγήσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένης και της επάρκειάς τους τα θέματα του εμβολιασμού, ενισχύοντας, με τον τρόπο αυτό, την προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να γενικευτεί ο εμβολιασμός των ανηλίκων».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.