Ζ. Μακρή: «Εγκρίθηκαν  θέσεις νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στις Σποράδες»Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, η οποία είχε, επανειλημμένως, συνεργασθεί  με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη για την στελέχωση των Κέντρων Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου καθώς και του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου με ιατρικό προσωπικό, ενημερώθηκε, σήμερα, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, από τον ίδιο τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ ότι εγκρίθηκε η πρόσληψη:

  • ενός νοσηλευτή ΔΕ και δύο καθαριστριών υποχρεωτικής εκπαίδευσης για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου,
  • ενός υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης γενικών καθηκόντων για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και, τέλος
  • ενός νοσηλευτή και ενός χειριστή μηχανημάτων ραδιολογίας – ακτινολογίας για το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου,

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Σερέτη για τις προσπάθειες, που καταβάλλει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για την επίλυση θεμάτων προσωπικού, δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για τις συγκεκριμένες υγειονομικές μονάδες, οι οποίες, όπως και οι περισσότερες των νησιών της επικράτειας, δυστυχώς, αντιμετωπίζουν, διαχρονικά, σημαντικά προβλήματα στην στελέχωσή τους.

Πριν από περίπου ένα μήνα, τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας στελεχώθηκαν από ιατρικό προσωπικό και τώρα ξεκινά η ενίσχυση και υποστήριξή τους με άλλες ειδικότητες, που επικουρούν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας αλλά και αποτελούν εγγύηση για τον  αρτιότερο προγραμματισμό και λειτουργία των συγκεκριμένων κέντρων υγείας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.