Δεκάδες τα κρούσματα στα σχολεία του Αλμυρού – Έλλειψη ράπιντ στο Κ.Υ. ΑλμυρούΟ Αλμυρός διανύει την πιο επιβαρυμένη περίοδο της πανδημίας, αν εκτιμήσουμε τη διασπορά από τους νέους μας, από τις σχολικές κοινότητες.

Μόνο από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 10 κρούσματα, την Τρίτη 3, ενώ για σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου δεν έχουμε ακόμη επίσημα στοιχεία καθώς οι μαθητές μετέβησαν για ράπιντ τεστ μετά τις 11:00 στο Κ.Υ. Αλμυρού. Στο ΕΠΑΛ Αλμυρού 22 είναι τα κρούσματα συνολικά για την τελευταία εβδομάδα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας που καταγράφηκαν από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν εννέα.

Η ανάγκη για τεστ σε δημόσιες δομές είναι τόσο μεγάλη που έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη, με αποτέλεσμα, να τελειώνουν τα ράπιντ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, που όμως μέχρι στιγμής, μέσα σε λίγες ώρες επανατροφοδοτείται και λειτουργεί σε μια πολύ δύσκολη μάχη.

Σήμερα η διεύθυνση έχει ήδη ενημερώσει ότι μετά τις 11 το πρωί, θα συνεχιστεί η διαδικασία των τεστ κορωνοϊού.

Στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, την Δευτέρα 11/10 έγιναν 58 rapid test εκ των οποίων τα 6 ήταν θετικά, ενώ την Τρίτη 12/10 δεν υπήρχε θετικό δείγμα σε 11 τεστ. Θυμίζουμε ότι την Τρίτη στον Αλμυρό πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ 257 rapid test που έδωσαν 6 θετικά δείγματα, 4 σε γυναίκες και 2 σε άνδρες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.