Νέα δημοσιεύματα-πληροφορίες για το ναύσταθμο στον Αλμυρό

Ανάρτηση της ιστοσελίδας doureios.com σχετικά με τη δημιουργία ναυστάθμου στον Αλμυρό, κάνει το γύρο των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Θυμίζουμε ότι αρχικώς η ιδέα ήταν να αξιοποιηθεί ο λιμένας του Βόλου, και συγκεκριμένα ο υπό ανακατασκευή τρίτος προβλήτας. Εκεί επρόκειτο να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις για την φιλοξενία μόνιμου κλιμακίου του Πολεμικού Ναυτικού ενώ μόνιμη θα ήταν η παρουσία τριών εκ των πέντε διαθεσίμων αρματαγωγών. Ωστόσο, η σκέψη ερχόταν σε αντίθεση με την κυβερνητική πρόθεση πωλήσεως του λιμένα από το ΤΑΙΠΕΔ τον περασμένο Απρίλιο και την περαιτέρω ανάπτυξή του. Στην φάση αυτή εμφανίσθηκαν τοπικοί παράγοντες και βουλευτές που παρουσίασαν εναλλακτική πρόταση για δημιουργία του έργου σε περιοχή του θαλασσίου μετώπου του Αλμυρού στον Παγασητικό Κόλπο, η οποία μπορούσε να παραχωρηθεί.

Στην νέα ναυτική εγκατάσταση του Αλμυρού οι πληροφορίες του δημοσιογράφου της ιστοσελίδας doureios.com είναι ότι θα μετασταθμεύσουν και τα 5 αρματαγωγά κλάσεως ΣΑΜΟΣ που διαθέτει η Διοίκηση Αμφιβίων Δυνάμεων ενώ τα αερόστρωμνα ZUBR θα παραμείνουν στην Αμφιάλη.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην πηγή του άρθρου εδώ.

Ακολουθούν λινκ σε άρθρα με αναφορές στην πιθανότητα δημιουργίας εγκαταστάσεων ναυστάθμου στον Αλμυρό:

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.