Επιστολή κι ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για την άμεση στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου ΠτελεούΝα στελεχωθεί άμεσα το Αγροτικό Ιατρείο Πτελεού με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και να μην αναγκάζονται οι ντόπιοι να μετακινούνται 25 χλμ για την κάλυψη των βασικών υγειονομικών τους αναγκών, ζήτησε με Ερώτησή του από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

«Εδώ και μία εβδομάδα έχω αποστείλει Επιστολή προς το Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το θέμα, μεταφέροντάς του τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι δηλώνουν ότι ουσιαστικά στερούνται την παροχή δημόσιας δωρεάν υγείας. Εν τούτοις μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμία απάντηση», σημείωσε δεικτικά ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλ. Μεϊκόπουλο, το Αγροτικό Ιατρείο Πτελεού εδώ και ενάμιση χρόνο παραμένει χωρίς κανένα ιατρό, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το Οργανόγραμμά του, οι θέσεις ιατρών που θα πρέπει να είναι καλυμμένες είναι δύο.

«Οι περίπου 2.500 μόνιμοι κάτοικοι των τεσσάρων χωριών του πρώην Δήμου Πτελεού αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι τον Αλμυρό, δηλαδή, σε μία απόσταση άνω των 20 χιλιομέτρων για την εξυπηρέτηση καθημερινών υγειονομικών τους αναγκών, όπως συνταγογράφηση φαρμάκων και απλή εξέταση», ανέφερε ο Βουλευτής και τόνισε ότι πολλοί από αυτούς είναι ηλικιωμένοι, με κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, πρόσθετη ταλαιπωρία δημιουργεί στους κατοίκους το γεγονός, ότι μπορεί να μεταβούν μέχρι το ΚΥ Αλμυρού και τελικά να μην εξυπηρετηθούν λόγω μη διαθεσιμότητας ραντεβού. Στην περίπτωση αυτοί, οι ενδιαφερόμενοι στρέφονται σε ιδιώτες ιατρούς για την υγειονομική τους εξυπηρέτηση με ότι σημαίνει αυτό για περαιτέρω έξοδα.
«Η περιοχή αποτελεί και πόλο έλξης επισκεπτών ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να φτάνει σχεδόν τις 10.000. Η μη ύπαρξη κανενός ιατρού στο Αγροτικό Ιατρείο της περιοχής, αυξάνει την υγειονομική επισφάλεια, ενώ δημιουργεί και αρνητικό τουριστικό πρόσημο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊκόπουλος, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να δράσει άμεσα και να στελεχώσει επαρκώς το Αγροτικό Ιατρείο Πτελεού.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.