Ζ. Μακρή και Ν. Αθανασάκης για σύσταση θεματικού τομέα ΑμεΑ στη ΔΕΕΠ ΜαγνησίαςΗ Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων κ. Πέτρο Μπέλλο, ο οποίος επεδίωξε την επικοινωνία και πρότεινε την διεύρυνση των θεματικών τομέων της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας, προκειμένου να συμπεριληφθούν ζητήματα, που αφορούν τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Η αποδεδειγμένη και παραδειγματική ευαισθητοποίηση του κ. Μπέλλου λειτούργησε, ακαριαία, μια μόλις ημέρα μετά την πρώτη Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Μαγνησίας, υπό την προεδρία του Νίκου Αθανασάκη και με τη νέα μορφή της, όπως αυτή προέκυψε από τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Την εποικοδομητική συζήτηση της κ. Μακρή με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιππόκαμπος, ακολούθησε, η δια ζώσης συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Μαγνησίας κ. Αθανασάκη, στο πολιτικό γραφείο της Υφυπουργού στο Βόλο, όπου ο κ. Μπέλλος ανέπτυξε τις προτάσεις του σχετικά με την μέριμνα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ανταποκρίθηκε άμεσα προτείνοντας τη σύσταση θεματικού τομέα ΑμεΑ με πρόεδρο τον κ. Μπέλλο και μέλη του, άτομα που θα ορίσει ο πρόεδρος του σωματείου Ιππόκαμπος.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τους κυρίους Αθανασάκη και Μπέλλο για την αρχή αυτής της πολύτιμης συνεργασίας, που έρχεται να διευκολύνει και να βελτιώσει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, να εξασφαλίσει την προσβασιμότητά τους σε  όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, να προασπίσει και να εκπροσωπήσει τα δικαιώματά τους σε μία κοινωνία χωρίς φραγμούς, εμπόδια και αποκλεισμούς.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.