Ιδρύθηκε φιλοζωικός σύλλογος στη Νέα Αγχίαλο!Το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στη Νέα Αγχίαλο ευαισθητοποίησε μερικούς κατοίκους της πόλης που συναντήθηκαν για πρώτη φορά πριν περίπου τρεις μήνες κι αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για την περίθαλψη και προστασία τους. Έτσι, εδώ και λίγες ημέρες ιδρύθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ν. Αγχιάλου με το όνομα «Συνυπάρχω».

Η ιδρυτική ομάδα –κι ενώ εκκρεμεί η διεξαγωγή εκλογικής διαδικασίας για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου σε σώμα- πραγματοποιεί συναντήσεις ώστε να σχεδιάσει τις πρώτες δράσεις του νεοσύστατου συλλόγου. Με σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για αυτά τα υπέροχα πλάσματα, οποιαδήποτε βοήθεια σάς θα ήταν επιθυμητή», ζητούν την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Στόχος είναι η περίθαλψη αδέσποτων ζώων, η σίτιση, η στείρωση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις γέννες στους δρόμους και φυσικά, η συνεργασία με τις ανάλογες δομές του Δήμου Βόλου.

Ο Φώτης Καραγιώργος, ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτής της πρωτοβουλίας, μίλησε στον «Λαό» εξηγώντας την ανάγκη για την ύπαρξη αυτού του νέου σωματείου: «Βασική μας επιδίωξη είναι να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία της Νέας Αγχιάλου στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, να ενημερώσουμε και να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση που υπάρχει στην πόλη μας. Πρέπει να σεβόμαστε τα υπέροχα αυτά πλάσματα, να τα προστατεύουμε και κυρίως, να ενστερνιστούμε το αίσθημα της υιοθεσίας που στη χώρα μας ακόμη βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Η δική μας πρωτοβουλία, που έγινε με οργανωμένη κι επίσημη μορφή ιδρύοντας έναν φιλοζωικό σύλλογο, σκοπεύει στην παροχή κάθε βοήθειας και φροντίδας προς τα αδέσποτα ζώα όπως τροφή, φάρμακα, εμβόλια, στείρωση και φυσικά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου. Είμαστε ένας σύλλογος που στηρίζεται στον εθελοντισμό και την αγάπη μας για τα ζώα, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε χρόνο και χρήματα για να προσφέρουμε στην πόλη μας και καλούμε τους συμπολίτες μας, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, να συνδράμει στην προσπάθειά μας».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.