Πνίγηκαν δεκάδες ζώα στο Καραγάτσι Αλμυρού – Σκληρές εικόνεςΔεκάδες ζώα πνίγηκαν νωρίς το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Καραγάτσι Αλμυρού, έξω από τον Πλάτανο και κοντά στην παραλία.

Εκεί έχει την ιδιοκτησία του ο κ. Βλαχονάτσιος, ο οποίος και μας έδειξε απελπισμένος, εικόνες καταστροφής.

Τελευταία φορά ήταν στη μονάδα του, το μεσημέρι της Τρίτης, τίποτε όμως δεν προμήνυε την καταστροφή που ακολούθησε. Λίγες ώρες μετά υπερχείλισε το Πλατανόρεμα και το νερό πέρασε ορμητικό μέσα στη μονάδα. Τα περισσότερα ΄ζώα πνίγηκαν εκείνη τη στιγμή ενώ πολλά παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Περίπου 240 πρόβατα σταυλίζονταν μέχρι χθες, τα 37 βρέθηκαν νεκρά και τα υπόλοιπα 133 παρασύρθηκαν μετά την υπερχείλιση.

Ζωοτροφές, γεννήτριες, μηχανήματα, υλικά για νέο ποιμνιοστάσιο, παρασύρθηκαν από το ρέμα. Χαρακτηριστικό της εικόνας είναι ότι η θάλασσα βάφηκε καφετί από το ποταμόχωμα και τα φερτά υλικά που κατέληξαν σ’ αυτή.

Ο κ. Βλαχονάτσιος δηλώνει στο almyros.gr: Αν είχε καθαριστεί το ρέμα από τη γέφυρα της χαλυβουργίας και προς τα κάτω, δηλαδή αν είχαμε καθαρίσει την κοίτη, δεν θα είχαμε πρόβλημα. Τελευταίος, έκαν εργασίες στο Πλατανόρεμα ο δήμαρχος κ. Κοντογεωργάκης. Είχαμε πρόβλημα πριν ενάμιση χρόνο με τον Ιανό και …φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Ακολουθεί σχετικό βίντεο και φωτογραφίες με σκληρές εικόνες, όχι για παιδιά.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.