Κ. Τόπας: Απαραίτητο να ενημερωθούν οι κτηνοτρόφοι για το πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώωνΟ κ. Κωνσταντίνος Τόπας με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΕΔΟΦ), επικοινώνησε με το almyros.gr, για τη δημοσίευση ενημερωτικού Δελτίου Τύπου της κτηνιατρικής υπηρεσίας για το πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων 2022, με σκοπό την ενημέρωση των κτηνοτρόφων της περιοχής μας. Ο ίδιος δήλωσε στο almyros.gr: είναι ανάγκη να γνωρίζουμε και να ακολουθούμε τις διαδικασίες. Αυτό εξυπηρετεί όλους, υπηρεσίες και κτηνοτρόφους και βοηθά στον εκσυγχρονισμό και την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Ακολουθεί αυτούσιο το Δελτίο Τύπου:

           Η Yποδ/νση  Κτηνιατρικής Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων  ενημερώνει  ότι  ξεκίνησε το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

           Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Νεκρά Βοοειδή και Αιγοπροβάτα εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων
  • Νεκρούς Χοίρους, Ιπποειδή και Πτηνά
  • Λοιπά Νεκρά Ζώα σε Εθνικό Οδικό Δίκτυο ή σε Δημόσιες Εκτάσεις

          Οι κτηνοτρόφοι/ιδιοκτήτες βοοειδών, αιγοπροβάτων, χοίρων ιπποειδών και πτηνών οφείλουν να ειδοποιούν άμεσα το φορέα υλοποίησης του προγράμματος, για την ύπαρξη νεκρών ζώων στο τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό κλήσης  210-8960100 το οποίο λειτουργεί καθημερινά σε 24ωρη βάση. Κατά τη δήλωση του νεκρού ζώου θα πρέπει να δώσουν στοιχεία της εκμετάλλευσης (Κωδικός Εκμετάλλευσης, ΑΦΜ ιδιοκτήτη) και Αριθμό Ενωτίου Ζώου.

             Η συλλογή των νεκρών ζώων θα γίνεται σε χώρο προσβάσιμο από το εγκεκριμένο όχημα συλλογής του φορέα υλοποίησης του προγράμματος, έξω από την εκμετάλλευση, κατά τρόπο που να μην έχουν πρόσβαση άλλα ζώα και αρπακτικά. Ζώα υπό σήψη δεν παραλαμβάνονται.

            Το νεκρό βοοειδές, πρόβατο ή αίγα θα πρέπει να φέρει ενώτιο και να συνοδεύεται από το διαβατήριο (βοοειδές) ή το μητρώο εκμετάλλευσης (αίγα ή πρόβατο) για τη διαπίστωση της ηλικίας τους.

            Η συλλογή, μεταφορά και διαχείριση των προαναφερόμενων νεκρών ζώων γίνεται δωρεάν και δε συνεπάγεται οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τους κτηνοτρόφους.

          Για την ύπαρξη νεκρών ζώων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο ή σε Δημόσιες Εκτάσεις οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο ίδιο τηλεφωνικό κέντρο (210-8960100)

          Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στην Υποδ/νση  Κτηνιατρικής Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων.

Ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης

  α.α. Ελένη Ψύλλη, Κτηνίατρος

Τηλέφωνο: 2421352430

Ε-mail: ktin.yp.magn@thessaly.gov.gr

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.