Κ. Μαραβέγιας: Επιδότηση των επιχειρήσεων και για το κόστος πετρελαίουΝα εξεταστεί η προοπτική επιδότησης πετρελαίου για την κάλυψη του λειτουργικού κόστους επιχειρήσεων, εισηγείται προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας κατέθεσε Ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα και Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, επισημαίνοντας ότι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και της Μαγνησίας έχουν αναγνωρίσει τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της διεθνούς ενεργειακής κρίσης που πλήττει αναπόφευκτα τη χώρα μας.

Μέτρα όπως η επιδότηση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η αναστολή της πληρωμής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για τους καταναλωτές Μέσης Τάσης καθώς και η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κινούνται σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς στη σωστή κατεύθυνση. Έχοντας δεσμεύσει πάνω από 1,3 δις ευρώ τους τελευταίους 5 μήνες, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να καλύπτει μέρος του αυξημένου κόστους ενέργειας που βαραίνει την κοινωνία και την πραγματική οικονομία.

Μάλιστα ο κ. Μαραβέγιας σημειώνει ότι μόλις πριν από 10 μέρες ανακοινώθηκε νέο πακέτο μέτρων ενεργειακής στήριξης ύψους 395 εκατ. ευρώ που αφορά την επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου περισσότερων από 4 εκατ. νοικοκυριών αλλά και χιλιάδων επιχειρήσεων.

Ειδικά για τις τελευταίες, η ενίσχυση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον Ιανουάριο είναι πλέον οριζόντια για όλα τα τιμολόγια (αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις), ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης και επιπέδου τάσης. Επίσης για τις επιχειρήσεις επεκτείνεται η επιδότηση του φυσικού αερίου σε όλους τους εμπορικούς καταναλωτές και στη βιομηχανία, ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.