Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού μαθαίνουν την τοπική ιστορίαΟι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού παρακολούθησαν την  παρουσίαση «Ο Αλμυρός το 1821 – ο  αγώνας ως την απελευθέρωσή του τόπου στις 17 Αυγούστου του 1881» από την φιλόλογο και μέλος της Φιλαρχαίου Εταιρείας κ. Ούτα Μαρίας. Η παραστατική και επιστημονικά τεκμηριωμένη παρουσίαση από την κ. Ούτα μαγνήτισε το ενδιαφέρον των μαθητών και  το κράτησε αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Τα παιδιά παρακολούθησαν το πρώτο μέρος της ιστορικής αναδρομής, το οποίο στηρίχτηκε τόσο σε power point όσο και σε έντυπο υλικό. Η ομιλήτρια φρόντισε για τη συμμετοχή όλων των παιδιών μέσω του διαλόγου, ενώ στο τέλος τους δόθηκε ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις ελεύθερης ανάπτυξης. Οι άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας ενθουσίασαν τους μαθητές οι οποίοι αποκόμισαν γνώσεις για γεγονότα και πρόσωπα που μέχρι προσφάτως τους ήταν άγνωστα.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «1821 – Ο επαναστατικός αγώνας του Αλμυρού» που γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Κρίκη Ευαγγελία και σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κ. Ντουμανάκου Μαρία. Από το 3ο Δημοτικό εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τη Φιλάρχαιο Εταιρεία και ιδιαίτερα την κ. Ούτα Μαρία για τη συνεργασία τους και για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της σχολικής κοινότητας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.