Παρεμβάσεις της Περιφέρειας για ζημιές στο οδικό δίκτυο της επαρχίας ΑλμυρούΑυτοψία μηχανικού σε σημεία του δρόμου Κοκκωτοί-Παναγία Ξενιά που υπέστησαν καθίζηση
Ενημέρωση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη στον “Λαό” για τα εν εξελίξει έργα

Μηχανικός της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου σε δύο σημεία του δρόμου Κοκκωτοί-Παναγία Ξενιά που υπέστησαν καθίζηση μετά την πρόσφατη έντονη βροχόπτωση του ακραίου καιρικού φαινομένου «Διομήδης» (σχετικές φωτογραφίες).
Μαζί με τον μηχανικό και ο Αντιδήμαρχος Αλμυρού κ. Λεωνίδας Βούλγαρης, με τον οποίον παρατήρησαν τις προκληθείσες ζημιές που χρειάζονται άμεσης επέμβασης. Την επικινδυνότητα του σημείου επισήμαναν ο κ. Στάθης Πολυμέρου και οι πρόεδροι των τοπικώνσυμβουλίων.
Για τη θωράκιση των περιοχών του Αλμυρού από τα φαινόμενα τύπου «Ιανού» και «Διομήδη» και τις εργασίες στο οδικό δίκτυο της επαρχίας, ζητήσαμε την ενημέρωση από την Αντιπεριφειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων.
Η κα Δωροθέα Κολυνδρίνη μάς ανέφερε: «Στον παλιό δρόμο που ενώνει τους Κοκκωτούς με την Παναγία Ξενιά, σε δύο σημεία παρατηρήθηκε καθίζηση και μετά την αυτοψία του μηχανικού της Υπηρεσίας μας, τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε στην απαραίτητη επισκευή.
Στον δρόμο Μαυρόλοφος-Πέρδικα-Φυλάκη βρισκόμαστε προ υπογραφής σύμβασης, ένα έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίου. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες για την ενίσχυση βάθρων και πρανών, παρεμβάσεις σε παλαιά οδοστρώματα και νέες ασφαλτοστρώσεις. Στην ουσία μιλάμε για ανακατασκευή του δρόμου από την αρχή. Ολοκληρώθηκε η μελέτη στο έργο για τον δρόμο Αργιλοχώρι-Ανθότοπος και το έργο θα δημοπρατηθεί σύντομα.
Επίσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας «τρέχει» έργο 1,8 εκατομμυρίου με εργολαβία για τον καθαρισμό ρεμάτων σ’ ολόκληρο τον νομό Μαγνησίας κι αυτές τις ημέρες, μετά το πέρας των εργασιών στο Πήλιο, τα μηχανήματα θα εγκατασταθούν στον Αλμυρό. Επιπλέον, έχουμε νέο έργο 2 εκατομμυρίων που αφορά μόνο για τα ρέματα της περιοχής Αλμυρού, τον καθαρισμό και τη συντήρηση-αποκατάσταση των ποταμών. Ήδη, μηχανήματα επιχειρούν κοντά στον Μαυρόλοφο, στο Χολόρεμα για τον καθαρισμό φερτών υλικών από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Υπάρχει εργολαβία ύψος 1,6 εκατομμυρίου για τις γέφυρες. Τα συνεργεία ολοκληρώνουν αυτή την περίοδο τις εργασίες στο Αϊδίνι, η πρώτη γέφυρα είναι έτοιμη, η δεύτερη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα-ενάμιση μήνα και αμέσως μετά θα μεταβούν για έργα στήριξης-αντιστήριξης των πασάλων που στηρίζουν τη γέφυρα Ξηριά στον Αλμυρό».
Όπως μας επισήμανε η κα Κολυνδρίνη, συντάσσονται τεχνικά δελτία για τη μελέτη οριοθέτησης/διευθέτησης του Ξηριά, που θα οδηγήσουν σε ένα έργο ύψος 4 εκατομμυρίων, για σημαντικά έργα που θα «θωρακίσουν» το ποτάμι κατά μήκους όλης της πόλης του Αλμυρού.

Υπογράφεται σύμβαση για τους κυκλικούς κόμβους
Σε ένα άλλο θέμα που δεν αφορά τις καταστροφές στο οδικό δίκτυο από τα καιρικά φαινόμενα αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μας επισημάνθηκε πως για τους δύο κυκλικούς κόμβους, ο ανάδοχος προσκόμισε όλα τα δικαιολογητικά και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κι αφορά τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στην είσοδο της Ευξεινούπολης και στη θέση Σχολεία, συμβολή οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου που αποτελεί την κύρια είσοδο στην περιοχή του κέντρου του Δήμου Αλμυρού για τα οχήματα που εισέρχονται από τη νέα εθνική οδό. Όταν ολοκληρωθούν οι κόμβοι, θα ενισχυθεί σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας σε όλες τις προβληματικές διασταυρώσεις όπου συχνά-πυκνά σημειώνονται τροχαία ατυχήματα.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.