Πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για τους μαθητές του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης!Μια σημαντική διάκριση πέτυχαν οι μαθητές/τριες  του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης  στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό 2021-2022 “Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες”, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της  Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας  Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα-Μορφωτικό Γραφείο-Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

Το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης συμμετείχε με ένα έργο στην κατηγορία “αφίσα” με τίτλο  της μαθητικής δημιουργίας “Δεν Ξεχνώ-Συνεχίζω-Ελπίζω” και οι μαθητές μας κατέκτησαν  το πρώτο βραβείο!!!

Οι μαθητές/τριες  της Γ’ Γυμνασίου Δεληζήσης Χ., Κεπεσίδη Α., Κοσμίδη Ε., Κυρίτσης Α. και Τσαντούρη Χ. με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους  κ. Γκαραγκούνη Παυλίνας  εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν μια αφίσα που απεικονίζει την Αφροδίτη η οποία δένει με μια κορδέλα την Ελλάδα και την Κύπρο αναγνωρίζοντας την ομορφιά τους (ένα κοινό παρελθόν σε ένα κοινό μέλλον). Τα χρώματα του ουράνιου τόξου, χρώματα της ελπίδας μετά την μπόρα και η κοινή ελπίδα για ειρήνη και ευημερία, χωρίς να ξεχνάμε και το αιματηρό παρελθόν της Κύπρου που μέσα από την κυπριακή λύρα-μουσική θρηνεί τα νεκρά παιδιά της και οι χορδές γίνονται συρματόπλεγμα μπροστά από τις μαυροφορεμένες μάνες. Γιατί όποιος γνωρίζει το παρελθόν μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 279 σχολικές μονάδες από την πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από την Κύπρο, από την Ελλάδα και από την Ομογένεια και υποβλήθηκαν συνολικά 1456 μαθητικές δημιουργίες στις διάφορες κατηγορίες.

Με αφορμή επίσης τον διαγωνισμό “Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες”  25 μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου, με την καθοδήγηση των  εκπαιδευτικών Σιαμέτη Α., Σταυραντώνη Μ., Τσιαμανή Ε., Δρόσου Μ., Γκαραγκούνη Π., Καραγιαννοπούλου Μ., Γεωργούλα Μ.,  αποφάσισαν να εκφραστούν δημιουργικά ως προς τον Κυπριακό Ελληνισμό εκδίδοντας ένα ειδικό τεύχος της σχολικής τους εφημερίδας,  διασχίζοντας τις Ελληνοκυπριακές Διαδρομές, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό και στην κατηγορία “Εφημερίδα”.

Ο Σύλλογος διδασκόντων και η Διευθύντρια συγχαίρουν τους μαθητές και την καθηγήτριά τους κ. Γκαραγκούνη για την επιτυχία τους, καθώς και όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που ασχολήθηκαν και με την εφημερίδα και αφιέρωσαν χρόνο ώστε να γνωρίσουν τον Κυπριακό Ελληνισμό και να εκφραστούν δημιουργικά με όποιον τρόπο επιθυμούν.

Η Διευθύντρια, Μαρία  Σταυραντώνη

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.