Διήμερο ιππικής συνάντησης στο Ελευθεροχώρι Δήμου Ρήγα ΦεραίουΜία ιδιαίτερη διοργάνωση αυτό το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου στο Ελευθεροχώρι Δήμου Ρήγα Φεραίου καθώς θα πραγματοποιηθεί η 8η Ιππική Συνάντηση.

Το Σάββατο η άφιξη των ιππέων στον προαύλιο χώρο του σχολείου έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 και το απόγευμα στις 17:00 θα γίνει μια μικρή βόλτα 7-8 χιλιομέτρων και στις 18:30 τα ιππικά αγωνίσματα στον χώρο του γηπέδου. Η πρώτη ημέρα της συνάντησης θα κλείσει με γλέντι στην πλατεία του χωριού όπου οι επισκέπτες και οι κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με παραδοσιακά τραγούδια μας.
Την Κυριακή, στις 11:00 θα αρχίσει η μεγάλη πορεία των 18 χιλιομέτρων, το μεσημέρι στις 14:00 τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιππασία και στις 14:30, ο επίλογος των εκδηλώσεων θα γραφτεί με γλέντι στην πλατεία!

Μιλήσαμε με τον κο Αλέξανδρο Στατήρα, εκ των διοργανωτών, των Φίλων Αλόγων Ελευθεροχωρίου, ο οποίος μας είπε: «Η ιππική συνάντηση είναι ένα σημαντικό γεγονός για το χωριό μας. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε το 2019 είχαμε 120 συμμετοχές, αριθμός μεγαλύτερος από τους μόνιμους κατοίκους του Ελευθεροχωρίου! Λόγω των περιορισμών της πανδημίας, την τελευταία διετία δεν διεξήχθη η εκδήλωση, ωστόσο φέτος επιστρέφει και μάλιστα είμαστε αισιόδοξοι για μεγάλη συμμετοχή.
Ήδη, απ’ όλη την Ελλάδα έχουμε λάβει θετικά μηνύματα για προσέλευση στη συνάντηση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μικρή βόλτα με τα άλογα το Σάββατο και την πορεία των 18 χιλιομέτρων την Κυριακή όταν θα πάμε στη Μονή Δερβίσηδων στην Ασπρόγεια Φαρσάλων και θα επιστρέψουμε ύστερα από σύντομη στάση εκεί, ενώ και τις δύο ημέρες έχει προβλεφθεί η διασκέδαση όλων των συμμετεχόντων. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να γνωρίσει τα άλογα από κοντά, να χαρεί από την ομορφιά τους, να περάσει ευχάριστα στο Ελευθεροχώρι».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.