Τρία χρυσά μετάλλια ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο 88ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίαςΆλλα τρία χρυσά μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πρόσθεσε στο παλμαρέ του ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, o κωπηλάτης με καταγωγή από τον Πτελεό που πέρυσι αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής Κ23 ετών.

Το τριήμερο 29 Απριλίου-1 Μαΐου διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου Σχοινιά το 88ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Κ23 ετών. Υπήρχαν αναβολές τις δύο πρώτες ημέρες λόγω των καιρικών συνθηκών, όμως την Κυριακή όλα κύλησαν ομαλά.

Ο Αντώνης συμμετείχε στη μεγάλη κατηγορία, των Ανδρών με τον σύλλογο ΕΝΟΑ-Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγιπτιωτών. Κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 07:06:65 έναντι 07:13:67 του δευτέρου Γκαϊρδατζή, στο διπλό σκιφ Ανδρών μαζί με τον Γιάννη Καλανδαρίδη  (έξι δεύτερα πιο γρήγοροι από τη δεύτερη βάρκα) και το άλλο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ Ανδρών μαζί με τους Συμεωνίδη, Τζουμέζη, Καλανδαρίδη σε ένα τελικό που κρίθηκε στο φώτο φίνις… Συμμετείχε επίσης στον τελικό της οκτάκωπου Ανδρών (4η θέση).

Όσον αφορά στον απολογισμό αποτελεσμάτων και μεταλλίων, στην πρώτη φάση του 88ου πανελληνίου πρωταθλήματος, ο ΟΕΑ&ΝΑ Βόλου έκανε την έκπληξη κι αναδείχθηκε πολυνίκης κατακτώντας 8 χρυσά μετάλλια και 3 χάλκινα. Ακολούθησε ο περσινός πρωταθλητής ΝΟ Ιωαννίνων που κατέκτησε 7 χρυσά, 4 ασημένια και 5 χάλκινα ενώ τρίτος στον συνολικό πίνακα μεταλλίων ήταν ο σύλλογος του Αντώνη Παπακωνσταντίνου, ο ΕΝΟΑ, με 5 χρυσά, 3 ασημένια και 1 χάλκινο. Συνολικά 7.5 ώρες διήρκεσε το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής , αφού υπήρξαν εκκρεμότητες από το πρόγραμμα του Σαββάτου που συμπιέστηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών παρόλα αυτά στο σύνολό τους οι τελικοί είχαν έντονο συναγωνισμό και ικανοποίησαν το κοινό που μετά από δυο χρόνια κατάφερε να ξαναδώσει δια ζώσης το παρών στο Σχοινιά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Αντώνης συμμετέχει αυτές τις ημέρες σε κοινόβιο προπονήσεων της εθνικής ομάδας με στόχο τη συμμετοχή του στα τέλη Μαΐου, 27-29 του μηνός, στο παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στο Βελιγράδι.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.