ΕΠΑΛ Αλμυρού: Βιωματικό εργαστήριο: Συμβουλές προετοιμασίας για μία επιτυχημένη συνέντευξηΤην Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 1ου ΕΠΑΛ – ΕΚ Αλμυρού, βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Συμβουλές προετοιμασίας για μία επιτυχημένη συνέντευξη», διάρκειας 3 ωρών. Το βιωματικό εργαστήριο έγινε στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης της Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου σχολικών μονάδων και μετά από πρωτοβουλία και επαφή του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Αλμυρού κου Γεώργιου Καπράνα. Αρωγός σε αυτή την πρωτοβουλία στάθηκε ο Όμιλος Σιδενόρ και η θυγατρική εταιρία του SovelA.E.

Πιο συγκεκριμένα, οι κυρίες Στέλλα Μποζά – Talent & Reward Manager και Όλγα Κουτουλογένη – Talent & Reward Specialistτου Ομίλου Σιδενόρ και η κυρία Ασπασία Κουβάτα, Plant Human Resources Manager της Sovel A.E., μοιράστηκαν μαζί με τους μαθητές μας τις γνώσεις και την εμπειρία τους για τον τρόπο σύνταξης ενός επιτυχημένου βιογραφικού σημειώματος, και τις τεχνικές διενέργειας συνεντεύξεων. Αναφέρθηκαν στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, τη δομή και το περιεχόμενο που πρέπει να έχει ένα βιογραφικό σημείωμα, ενώ παράλληλα παρουσίασαν τα κριτήρια αξιολόγησης και τη δομή μίας συνέντευξης για εργασία.

Επίσης σημαντική παρουσία και συμμετοχή είχε  η κυρία Βιβή Τσιντσίνη, εκδότρια του almyros.gr, της εφημερίδας του Αλμυρού “Λαός του Αλμυρού” και μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, η οποία ανέπτυξε επίσης τεχνικές διενέργειας συνεντεύξεων και πως πρέπει να παρουσιαστεί σε αυτές ο υποψήφιος εργαζόμενος.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί να γεφυρώσει το κενό μεταξύ της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας. Στοχεύει αφενός να υποστηρίξει τους μαθητές για την επιτυχή σύνδεση και εξοικείωσή τους με την αγορά εργασίας και αφετέρου να τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια για τη διεκδίκηση της θέσης εργασίας της επιλογής τους.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Webex.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Όμιλο Σιδενόρ και τη θυγατρική του εταιρία SovelA.E. που με τη σημερινή παρουσία των στελεχών τους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της πρωτοβουλίας μας και την κυρία Τσιντσίνη.

Ο Δ/ντης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, Καπράνας Γεώργιος
Ο Δ/ντης του ΕΚ Αλμυρού, Αγγελόπουλος Απόστολος

Οι διοργανωτές καθηγητές Αθανάσιος Μαγκλάρας ΠΕ 82, Ασπασία Μάντζιου ΠΕ 87.09, Ζωή Χατζηχαραλάμπους ΠΕ 82.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.