Μάθημα τοπικής ιστορίας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο ΑλμυρούΤην Τετάρτη 18 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και στο πλαίσιο του προγράμματος «1821-Ο Επαναστατικός Αγώνας του Αλμυρού», το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού είχε την τιμή να φιλοξενήσει την πρόεδρο της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού, κα Κοντογεωργάκη Χρυσούλα η οποία μίλησε στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης για την ιστορία και την προσφορά της Φιλαρχαίου Εταιρείας στον τόπο μας. Έτσι οι μαθητές έμαθαν πως το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού είναι έργο της Φιλαρχαίου Εταιρείας.

Μέσα από την παρουσίαση της κας Κοντογεωργάκη, τη συζήτηση που ακολούθησε και τα φύλλα εργασίας, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με σημαντικά γεγονότα και προσωπικότητες του Αλμυρού, που συνέβαλαν στην καταγραφή, διατήρηση και διάδοση  της ιστορίας του τόπου μας. Στο τέλος η κα Κοντογεωργάκη προσέφερε στο σχολείο και στους εκπαιδευτικούς βιβλία σχετικά με την ιστορία του Αλμυρού.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η κα Κρίκη Ευαγγελία, ενώ από τη Διεύθυνση του σχολείου εκφράστηκαν ευχαριστίες «προς την Φιλάρχαιο Εταιρεία και ειδικά την κα Κοντογεργάκη Χρυσούλα για την αποδοχή της πρόσκλησης και την τόσο ενδιαφέρουσα παρουσίαση».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.