Μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες αερομοντελισμού στο αεραθλητικό κέντρο του Δήμου Ρήγα ΦεραίουΠεριφερειακοί αγώνες έγιναν στο αεραθλητικό κέντρο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μοντελοδρόμιο «Μάνος Κερπινής». Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε από την Αεραθλητική Ένωση Μαγνησίας το πρωί της Κυριακής 15 Μαΐου.

Επρόκειτο για αγώνα αερομοντέλων υπό κλίμακα και έδωσαν το «παρών» αθλητές απ’ όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας, την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη αλλά και μέρη μακρινά, όπως η Κοζάνη ή η Σπάρτη αναφέροντας ενδεικτικά μερικά. Μάλιστα ο αριθμός των συμμετεχόντων, 25, ήταν πολύ ικανοποιητικός όπως μάς είπε ο πρόεδρος της ΑΕΜΑ, κος Χρήστος Λεονταρίτης.

«Ήρθαν αθλητές από όλη την Ελλάδα κι αυτό μας γέμισε ενθουσιασμό γιατί έγινε πολύ ωραίος αγώνας. Ήταν αγώνες αερομοντέλων υπό κλίμακα, δηλαδή οι αθλητές έπρεπε να κατασκευάσουν ένα πιστό αντίγραφο αεροπλάνου το οποίο θα πετούσε με ταχύτητα και τους ελιγμούς του πραγματικού. Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη κατηγορία αγώνων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι συμμετείχε ο Βασίλης Βροντός από το Βελεστίνο ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος της ΑΕΜΑ, ενώ ο αθλητής μας Ανδρέας Αγαγιώτης κατέλαβε τη 2η θέση. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τον Δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα για τη συνεργασία» τόνισε ο κος Λεονταρίτης, προσθέτοντας πως ο Ζαχαρίας Γεωργίου, μαθητής της Α’ Τάξης Λυκείου, είναι ο μικρότερος αθλητής στην Ελλάδα σ’ αυτή την κατηγορία.

Οι λάτρεις του αερομοντελισμού άρχισαν ανεπίσημα τη δράση τους από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και η Αεραθλητική Ένωση Μαγνησίας είναι αυτή που από το 2005 όταν ιδρύθηκε, εκφράζει το σύνολο των αερομοντελιστών στο νομό. Είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο αθλητικών σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τα μέλη της συμμετέχουν σε αγώνες, ενώ υπάρχει στο πολιτικό αεροδρόμιο ένα διθέσιο μονοκινητήριο αεροσκάφος για πτήσεις.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.