Το μήνυμα του Δημήτρη Εσερίδη για τη σημερινή θλιβερή επέτειο της ποντιακής γενοκτονίαςΤο μήνυμα του Δημήτρη Εσερίδη για τη σημερινή θλιβερή επέτειο της ποντιακής γενοκτονίας: Δυόμιση χιλιάδες χρόνια είναι η ιστορία του ποντιακού ελληνισμού η οποία και κατέληξε σε μια σφαγή 353.000 Ελλήνων του Πόντου, μια τραγωδία η οποία αποτελεί μια μελανή στιγμή στην παγκόσμια ιστορία της ανθρωπότητας.

Η αύξηση των Ποντίων στις νέες πατρίδες ήταν η απαρχή μιας δύσκολης αλλά και συνάμα δημιουργικής πορείας για εκείνους διατηρώντας ωστόσο ζωντανή την μνήμη του μαρτυρίου αλλά και βαθιά την πίστη τα ήθη έθιμα και τις παραδόσεις. Ο ποντιακός ελληνισμός κατάφερε να αναγεννηθεί και να ξανασταθεί στα πόδια του και να προχωρήσει μπροστά στέλνοντας σε όλη την ανθρωπότητα το πιο δυνατό μήνυμα αξιοπρέπειας υπερηφάνειας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Ο σεβασμός στη μνήμη των προγόνων μας που έχυσαν τον αίμα τους δεν τελειώνει μόνο σε αυτήν την ημέρα .τους χρωστάμε την δικαίωση. Οφείλουμε να δικαιώσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες του Πόντου και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αναγνώριση της γενοκτονίας από την διεθνή κοινότητα.

Έχουμε χρέος να τιμάμε την μνήμη των προγόνων μας που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο τρόπο. ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
 
Την πατρίδαμ’ έχασα,
Έκλαψα και πόνεσα.
Λύουμαι κι αροθυμο, όι όι 
ν’ ανασπάλω κι επορώ. 
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΣΕΡΙΔΗΣ
Πρώην Δήμαρχος Αλμυρού

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.