Η ομιλία του Ανδρέα Τσαγκάρη στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Greek Family FarmΜία μεγάλη οικογένεια, η Greek Family Farm, μία σύγχρονη, υποδειγματική ευρωπαϊκή εταιρία που εισάγει αδιάκοπτα νέες τεχνικές και επεκτείνει τα επιχειρηματικά της σχεδία, αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαγνησία.

Νωρίς το πρωί ο κος Μητσοτάκης έφθασε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στον Πλάτανο όπου σε ειδική εκδήλωση τελέστηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Greek Family Farm, της πρώτης ελληνικής κάθετα ολοκληρωμένης επιχείρησης που ειδικεύεται στην παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικής και συμβατικής φέτας ΠΟΠ και κατσικίσιου τυριού.

Σε ιδιωτική γη 130 στρεμμάτων πλήρως εναρμονισμένη με το τοπικό περιβάλλον, η Greek Family Farm διαθέτει σταβλικές εγκαταστάσεις 4.800 τετραγωνικών μέτρων όπου φιλοξενούνται 2.500 ζώα, διαθέτει εγκαταστάσεις για αποθήκευση κι επεξεργασία ζωοτροφών, είναι η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που λαμβάνει την πιστοποίηση Animal Welfare Certified για τις άριστες συνθήκες διαβίωσης των ζώων της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κος Ανδρέας Τσαγκάρης είπε στην ομιλία του: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Greek Family Farm, εγκαινιάζουμε τις νέας μας εγκαταστάσεις και έχουμε μαζί μας τον Πρωθυπουργό της χώρας αμέσως μετά το πετυχημένο ταξίδι στην Αμερική που άνοιξε νέους ορίζοντες για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Κύριες Πρωθυπουργέ, οφείλω να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή και χαρά που σας φιλοξενώ σήμερα εδώ στην επιχείρηση που ιδρύσαμε πριν 21 χρόνια.

Ξεκινήσαμε τότε με ένα πρωτότυπο όραμα, ίσως πρωτότυπο και καινοτόμο ακόμη και σήμερα  δημιουργώντας την πρώτη καθετοποιημένη επιχείρησης παραγωγής φέτας ΠΟΠ. Δουλέψαμε σκληρά με γνώμονα την ποιότητα, εξελιχθήκαμε μέσα από τη δουλειά μας, όχι πάντα εύκολα κι αντιληφθήκαμε γρήγορα τη σπουδαιότητα της πρώτης ύλης, του γάλακτος. Γνωρίζοντας τον κόπο του παραγωγού, δημιουργήσαμε ισχυρές συνεργασίες με κτηνοτρόφους της περιοχής μας κι αργότερα σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, προσφέραμε στήριξη και τεχνογνωσία αναβαθμίζοντας έτσι την αξία του πολύτιμου προϊόντος. Στη δική μας μονάδα επενδύσαμε από την αρχή στην παραγωγή και την πιστοποίηση βιολογικού γάλακτος και στη συνέχεια υποστηρίξαμε τους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους μας. Η επιμονή στη σταθερή και υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας έφερες πολλές και σημαντικές συνεργασίες με σημαντικότερη όλων αυτή με τη γερμανική εταιρία Hochland η οποία κατέχει το 25% των μετοχών μας. Είμαστε σίγουροι ότι οι προοπτικές εξέλιξης της κοινής μας πορείας είναι μεγάλες.

Αξιοποιούμε και υλοποιούμε όλα τα υπο-προϊόντα της παραγωγικής μας διαδικασίας: διαθέτουμε την κοπριά με την παραγωγή βιολογικών ζωοτροφών προκειμένου να μην λιπαίνουμε τα χωράφια μας με χημικά προϊόντα, προωθούμε τα απόβλητα της τυροκόμισης για την παραγωγή βιοαερίου που έχουμε σχεδιάσει να καλύπτει τους επόμενους μήνες το 100% των αναγκών μας. Επενδύσαμε σε φωτοβολταϊκό σταθμό ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και μειώνοντας το κόστος. Μπαίνουμε στο 2023 περήφανοι για μια εταιρία φιλική προς το περιβάλλον και ενεργειακά αυτόνομη. Σήμερα μέσα από το πρόγραμμα της Πράσινης Ανάπτυξης αποσκοπούμε σε διπλασιασμό παραγωγής με νέα μηχανήματα και ψυκτικούς θαλάμους, επέκταση του φωτοβολταϊκού σταθμού, αύξηση της παραγωγής βιοαερίου, νέες κτηριακές εγκαταστάσεις και γραφεία, εστιατόριο και ηλεκτρικό λεωφορείο για τους εργαζομένους, βρεφονηπιακό σταθμό για τα παιδιά των εργαζομένων με νόμο που εσείς ψηφίσατε. Όλα αυτά γίνονται μέσα στην ασφάλεια που εμπνέει η δική σας Κυβέρνηση που εμείς οι επιχειρηματίες κι επενδυτές βρίσκουμε ευκαιρίες καινοτόμες ιδέες και τη στήριξη να ακολουθήσουμε την ανάπτυξη που εσείς χαράζετε για τη χώρα μας.

Προχωράμε με όραμα, επενδύσουμε στο αύριο, εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας και στηρίζουμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους ανά τη χώρα. Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι η φέτα είναι ένα εθνικό προϊόν, η Ελλάδα έχει λάδι, φέτα και ήλιος που έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με σπουδαία διατροφική αξία που αναγνωρίζεται διεθνώς. Για αυτό τον λόγο πρέπει να ενισχυθεί και να προστατευτεί τη θέση που της αξίζει στην αγορά».

Θα ακολουθήσει το ρεπορτάζ με την ομιλία του Πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.