Τα Δελτία Τύπου Υφυπουργών και βουλευτών Ν.Δ. της Μαγνησίας για την επίσκεψη ΜητσοτάκηΛάβαμε και δημοσιεύουμε δελτία Τύπου σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαγνησία: από την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κο Χρήστο Τριαντόπουλο, από τον Βουλευτή και Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κο Χρήστο Μπουκώρο, από τον Βουλευτή κο Κωνσταντίνο Μαραβέγια. Αναλυτικά:

Από την Υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή

Ζέττα Μακρή: “Ουσιαστική, εποικοδομητική και χρήσιμη η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μαγνησία”

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε στην ολοήμερη επίσκεψή του στη Μαγνησία η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή. Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού ξεκίνησε με την επίσκεψή του στη νέα τυροκομική μονάδα της εταιρείας Greek Family Farm, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε την κεντρική ομιλία της παρουσίας του στη Μαγνησία ανακοινώνοντας 171 εκατομμύρια πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία ενώ ακόμα 70 εκατομμύρια θα διατεθούν και στη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, όπου ξεναγήθηκε από τον Πρύτανη κ. Μαμούρη. Επόμενος σταθμός του Προέδρου της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ο Εκθεσιακός Χώρος Φυσικής Ιστορίας & Πολιτισμού και το Αντλιοστάσιο της Λίμνης Κάρλας, όπου και υπεγράφη η σύμβαση νέων αρδευτικών έργων.

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε και στην κεντρική πλατεία στα Κανάλια, συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που χάρισαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη φωτογραφίες με τους γονείς του, Κωνσταντίνο και Μαρίκα Μητσοτάκη, και μοιράστηκαν  στιγμιότυπα και αναμνήσεις από παλαιότερες επισκέψεις τους. Ο κ. Μητσοτάκης, ακολούθως, πραγματοποίησε σύσκεψη, στο Δημαρχείο Βόλου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και τους Δημάρχους της Μαγνησίας κ.κ. Νασίκα, Μιτζικό, Χατζηκυριάκο, Βαφίνη, Τζούμα, Περίσση και Κουτσάφτη.

Στη συνάντηση, που έγινε σε άριστο θεσμικό κλίμα, Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα τοπικά θέματα, τοποθετήθηκε με ιδιαίτερη μέριμνα και δεσμεύτηκε, σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς, να μελετήσει σε βάθος την εξεύρεση λύσεων προς την άμεση αντιμετώπισή τους.

Στο κέντρο της πόλης του Βόλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με νέες και νέους, που περίμεναν υπομονετικά να ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες συναντήσεις του και του μετέφεραν, με την αμεσότητα και την καθαρότητα της ηλικίας τους, σκέψεις, προβληματισμούς, ερωτήματα αλλά και την αισιοδοξία τους για το μέλλον της Μαγνησίας και της χώρας, γενικότερα. Ο Πρωθυπουργός δέχτηκε δώρα και την αγάπη του κόσμου, που έσπευδε να τον χαιρετίσει, να φωτογραφηθεί μαζί του και να του εκφράσει την υποστήριξη και τα συγχαρητήρια του για την εξαιρετική πρωθυπουργία του.

Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στην 111 Πτέρυγα Μάχης, όπου ο Πρωθυπουργός είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή εκφράστηκε με θερμά λόγια για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μαγνησία επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα αυτής της παρουσίας, της πρώτης σε ελληνική επαρχία, μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Αμερική και την καθηλωτική ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές διεθνώς.

 Από τον Υφυπουργό κο Χρήστο Τριαντόπουλο

Χρ. Τριαντόπουλος: Σημαντική η επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στη Μαγνησία -Περίπου 1 δισ. ευρώ «έπεσαν» τα τελευταία χρόνια στην περιοχή

Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε με κυβερνητικό κλιμάκιο τη Μαγνησία, πραγματοποιώντας σημαντικούς σταθμούς σε διάφορα σημεία και δραστηριότητες της περιοχής, συνομιλώντας με πολίτες, επαγγελματίες και παραγωγούς. Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, τον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Συγκεκριμένα, η επίσκεψη περιλάμβανε τα εγκαίνια της νέας τυροκομικής μονάδας της εταιρείας Greek Family Farm στον Αλμυρό, όπου ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με κτηνοτρόφους, το Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τη Λίμνη Κάρλα, τα Κανάλια και τον Βόλο, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τους Δημάρχους της Μαγνησίας, ενώ πραγματοποίησε και συνάντηση με πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Μαγνησία, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τη Μαγνησία, με ουσία, περιεχόμενο, αλλά και αποτέλεσμα. Μία επίσκεψη που περιλάμβανε τα εγκαίνια μίας μεγάλης και πρωτοποριακής επένδυσης στην περιοχή του Αλμυρού, όπου οι νέες υποδομές θα αυξήσουν τις παραγωγικές δυνατότητες της εταιρείας Greek Family Farm, η οποία -με σημαντικό πράσινο αποτύπωμα- εξάγει περίπου το 98% της παραγωγής της, έχοντας αγοραστές σε τέσσερις ηπείρους, ενώ αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του HochlandGroup, κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου στην αγορά τυριού. Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης πραγματοποιήθηκε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση του Πρωθυπουργού, αλλά και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με κτηνοτρόφους, όπου όπου τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα και πρωτοβουλίες, με τον Πρωθυπουργό να έχει ανακοινώσει προηγουμένως νέες παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις, όπως τα 171 εκατ. ευρώ πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία, ικανοποιώντας πάνω από τα 2/3 των αιτήσεων των κτηνοτρόφων, ενώ ακόμα 70 εκατομμύρια θα διατεθούν και στη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο Βελεστίνο και στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και στο μεγάλο αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο της Λίμνης Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Ένα σημαντικό έργο που συνεχίζεται από την Περιφέρεια με τη νέα χρηματοδότηση 16 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να επεκταθούν τα αρδευτικά δίκτυα της Λίμνης Κάρλα και να μπορούν να αρδευτούν 26.000 στρέμματα επιπλέον στην περιοχή. Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία, μετά από την επίσκεψη στο τοπικό Μουσείο, να βρεθεί και με πολλούς κατοίκους της περιοχής στην πλατεία των Καναλίων, όπου τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη.

Μετά τα Κανάλια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Βόλο με όλους τους Δημάρχους της Μαγνησίας, με τη συμμετοχή και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, όπου τέθηκαν από την πλευρά τους τα ζητήματα των δήμων τους, ενώ αναλύθηκαν όλες οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στη Μαγνησία. Ο Πρωθυπουργός, συνάμα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες στο κέντρο του Βόλου, και στη συνέχεια να επισκεφθεί την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μαγνησία ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αναδεικνύοντας το μεγάλο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, αλλά και δρομολογώντας τα επόμενα βήματα για μία σειρά από νέες παρεμβάσεις. Έργο με μετρήσιμα αποτελέσματα, αφού οι επιπρόσθετες -πέραν των τακτικών-έκτακτες χρηματοδοτήσεις από όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, και μέχρι σήμερα, στα 653 εκατ. ευρώ. Εάν σε αυτούς τους πόρους προστεθούν και οι πόροι ύψους 272 εκατ. ευρώ που διοχετεύθηκαν στη Μαγνησία στο πλαίσιο της υλοποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην τοπική οικονομία, οι πόροι που διοχετεύονται προς την περιοχή -μέσω των διαφόρων μέτρων- για την ενίσχυση έναντι των πιέσεων που δέχεται η κοινωνία και η οικονομία από την ενεργειακή κρίση, αλλά και η ελάφρυνση από τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης του ΕΝΦΙΑ, τότε το ποσό πλησιάζει, πλέον, το 1 δισ. ευρώ προς τη Μαγνησία. Πρόκειται για πόρους από το κράτος προς την περιοχή της Μαγνησίας που απέχουν παρασάγγας από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη προσοχή της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την περιοχή, τις ανάγκες και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Μία προσοχή που διατηρείται και συνεχίζεται, με αντίστοιχη αυξητική επίπτωση στο ως άνω συνολικά αθροιστικό ποσό, καθώς δρομολογούνται μία σειρά από περαιτέρω βήματα και παρεμβάσεις σε συνεργασία με όλους, Περιφέρεια, Δήμους και ιδιωτικό τομέα, που θα ενδυναμώσουν περαιτέρω το ιδιαιτέρως θετικό αποτέλεσμα για την Μαγνησία και την αναπτυξιακή της προοπτική και θα συνεισφέρουν ακόμα περισσότερα στην απασχόληση και την ευημερία των πολιτών».

 Από τον Βουλευτή κο Χρήστο Μπουκώρο

Θερμή υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη παντού στη Μαγνησία -Υλοποιούνται έργα ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ στη Μαγνησία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του Πρωθυπουργού στη Μαγνησία, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος αναφέρει τα εξής: «Μεγάλης ουσιαστικής και συμβολικής σημασίας η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαγνησία.

Οι ανακοινώσεις του για την επαύξηση του Προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας κατά 170 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ικανοποιήσει πάνω από τα 2/3 των ενδιαφερόμενων κτηνοτρόφων. Επίσης, η διασφάλιση από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματοδότησης ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία δικτύων άρδευσης στην περιοχή του Στεφανοβικείου, αφού έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση των δικτύων της κτηματικής περιοχής του Ριζομύλου, θα μειώσει ραγδαία το κόστος παραγωγής για εκατοντάδες αγρότες.

Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων του Νομού έγινε ενδελεχής προσέγγιση των έργων που υλοποιούνται στη Μαγνησία τα οποία αυτήν την ώρα συνολικά ξεπερνούν τα 650 εκατομμύρια ευρώ! Ενώ, μέσα από γόνιμο διάλογο έγινε συζήτηση για τα έργα που θα προωθηθούν σε όλους του Δήμους της Μαγνησίας.

Είχα τη χαρά να δω από κοντά την υποδοχή που επιφύλαξαν στον Πρωθυπουργό οι κάτοικοι της Μαγνησίας όπου και αν πήγαμε. Οι συμπολίτες μας που εργάζονται σκληρά στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση, στην επιστημονική έρευνα συνομίλησαν με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αξιοποιεί όμως κάθε δυνατότητα και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου ο τόπος μας να συνεχίσει να παράγει ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα σε επαρκείς ποσότητες.

Η Ελλάδα της παραγωγής και της καινοτομίας, η Ελλάδα της προσπάθειας και του μόχθου είναι η Ελλάδα του μέλλοντός μας, είναι αυτή που μας ενώνει».

Από τον Βουλευτή κο Κωνσταντίνο Μαραβέγια

Κων. Μαραβέγιας: Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέδειξε την σύγχρονη και δυναμική ταυτότητα της Μαγνησίας

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαγνησία ανέδειξε τη σύγχρονη, δυναμική, εξωστρεφή και πολυδιάστατη ταυτότητα του τόπου μας. Ανέδειξε τον ενεργό και δυναμικό ρόλο που παίζει ο Νομός στο πλαίσιο ενός ευρύτερου εθνικού σχεδίου ανάκαμψης της οικονομίας». Αυτό τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας που συνόδευσε τον πρωθυπουργό σε όλες τις επισκέψεις, συναντήσεις και επαφές που είχε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Μαγνησία.

Ο βουλευτής υποδέχθηκε το πρωί τον κ. Μητσοτάκη, μαζί με τους άλλους κυβερνητικούς βουλευτές και στελέχη του κόμματος, στην Κτηνοτροφική Μαγνησίας Α.Ε., γνωστή υπό τον διεθνή τίτλο Greek Family Farm, της οικογένειας Τσαγκάρη, στον Πλάτανο Αλμυρού. Η επιχείρηση δραστηριοποιείται σε συνολικά 20 χώρες του εξωτερικού και στις 5 ηπείρους, διαθέτοντας εκτός Ελλάδος το 100% της παραγωγής της. Διατηρεί πλήρως καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής φέτας, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή βιολογικής και συμβατικής φέτας ΠΟΠ καθώς και προϊόντων όπως το πρόβειο και το κατσικίσιο τυρί αλλά και τα τυριά τυρογάλακτος.

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης της, η εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου παραγωγής, καθώς και του συσκευαστηρίου, ενώ στο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος έχει θέσει ως στόχο τη διαρκή μείωση του αποτυπώματός της.

Ακολούθησε επίσκεψη στο πρωτοποριακό θερμοκήπιο του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βελεστίνο, το οποίο χρησιμοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες με στόχο να καταστεί πλήρως αυτόνομο σε ενεργειακό επίπεδο. Το κλειστό θερμοκήπιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποτελεί το μέλλον της αγροτικής παραγωγής η οποία πλήττεται από την κλιματική αλλαγή.

Η έρευνα που πραγματοποιείται στο αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι πολυδιάστατη και, μεταξύ άλλων, αφορά στην καλλιέργεια ενεργειακών φυτών και τη μελέτη των αποδόσεών τους, στην μελέτη νέων, βελτιωμένων ποικιλιών και υβριδίων διαφόρων καλλιεργειών, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της καλλιεργητικής πρακτικής, στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και τεχνικών παραγωγής αγροτικών προϊόντων και στην αποτίμηση του οικονομικού αποτελέσματος όλων αυτών.

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού, πριν την υποδοχή του στην πόλη του Βόλου, ήταν  το Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού, συνοδευόμενος και από τον γιο του Κωνσταντίνο, όπου ενημερώθηκε για την ιστορία της λίμνης και τον ρόλο της στη τοπική κοινωνία και οικονομία. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ήταν παρών στην υπογραφή σύμβασης επέκτασης του αρδευτικού δικτύου 26χλμ της λίμνης Κάρλα, μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του αναδόχου που θα υλοποιήσει το έργο. Εκεί ήταν και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς. Η υπογραφή της σύμβασης για το έργο επέκτασης κατά 26 χιλιόμετρα των αρδευτικών δικτύων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είναι μείζονος σημασίας καθώς το έργο θα καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες σε επιπλέον 26.000 στρέμματα καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 16 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Η Μαγνησία του 21 ου αιώνα είναι μια από τις πιο δυναμικές περιοχές της χώρας, με τεράστιες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης. Ένας Νομός με αυτοπεποίθηση που διαρκώς εξελίσσεται, αξιοποιώντας δυναμικά ευκαιρίες και διαθέσιμους πόρους. Ένας τόπος που προοδεύει και πρωταγωνιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.