Ο εορτασμός του πολιούχου του Ρήγα Φεραίου – φωτο-ρεπορτάζΤον πολιούχο του γιόρτασε ο Ρήγας Φεραίος, την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Οι εορτασμοί έγιναν υπό την αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με άξιο οικοδεσπότη τον Δήμαρχο κ. Νασίκα, για όσους ήρθαν από όμορους Δήμους.

Ο Μέγας Εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου, π. Πάμφιλου Κοιλιά ενώ ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων και Αρτοκλασία.

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος και Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου, π. Επιφανίου Οικονόμου.

Μετά την αρτοκλασία μοιράστηκε το κουρμπάνι και ακολούθησε το έθιμο της προσφοράς του υψώματος του Αγίου και παραδοσιακό γλέντι στον προαύλειο χώρο του Ναού με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον εορτασμό συνεργάστηκαν η Δημοτική Αρχή, οι ιερείς, οι ενορίτες και ο σύλλογος, με αποτέλεσμα ένα παραδοσιακό γλέντι μέσα από το οποίο οι παλαιότεροι θυμήθηκαν και οι νεώτεροι έμαθαν…

Το παρόν έδωσαν η Υφυπουργός παιδείας κα Ζέττα Μακρή, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Λιούπης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη και οι θεματικοί κ. Κίτσος, κ. Τέας και κ. Αποστολίνας, η τέως υφυπουργός κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης, τοπικών συμβουλίων και Συλλόγων της περιοχής.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.