Εκδήλωση-αφιέρωμα μαθητών και καθηγητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού στον Μίκη ΘεοδωράκηTο απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2022 η αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού σχολείου Αλμυρού «πλημμύρισε» από γνωστές μελωδίες και τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ και Ε’ τάξης του σχολείου, με την καθοδήγηση της μουσικού Έφης Χατζή, παρουσίασαν στους γονείς τους τη ζωή και το έργο του αξέχαστου Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από τραγούδια και θεατρικό έργο που επιμελήθηκε η μουσικός. Μαθητές της ΣΤ’ τάξης συνόδευσαν τα τραγούδια παίζοντας μεταλλόφωνα και κιθάρα.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης χόρεψαν το πρώτο τραγούδι-σύνθεση του μουσικού, «το καραβάκι». Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού, Νάνση Χατζή (κοντραμπάσο) και Εμμανουήλ Μελετιάδης (βιολί), καθώς επίσης και ο Θάνος Κυρίδης (κρουστά), μέλος της Φιλαρμονικής Δ. Λάρισας. Η  παρουσία των μουσικών δημιούργησε κλίμα ενθουσιασμού. Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τον χορό «Ζορμπάς», που χόρεψαν όλοι οι μαθητές με την καθοδήγηση της γυμνάστριας Σταυρούλας Πασχαλούδη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Δημοσθένης Χατζηλέλεκας που συνεχάρη τους μαθητές.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της δράσης Κορδέλα Μαρία, Ντουμανάκου Μαρία, Πασχαλούδη Σταυρούλα και Έφη Χατζή απηύθυναν τα συγχαρητήριά τους προς όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν κι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Διευθυντή και σε όλους τους συναδέλφους του σχολείου που βοήθησαν στην εκδήλωση αυτή.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.