ΣΤΙΒΟΣ: Πλούσια δράση με επιτυχίες για αθλητές του ΓΣΑ / εικόνεςΗ παρουσία των αθλητών του ΓΣΑ στους αγώνες στίβου είναι πολυπληθής και συνοδεύεται με επιτυχίες. Ας δούμε τη δραστηριότητα του τμήματος το τελευταίο διάστημα σε Βόλο, Λάρισα, Λαμία, Θεσσαλονίκη.

Οι μικρότεροι σε ηλικία αθλητές συμμετείχαν σε τρεις αγώνες «Πολύαθλα». Στον πρώτο εξ αυτών, στον Βόλο πήραν μέρος 9 από τον κυανόλευκο σύλλογο και η Ξένια Καλογήρου ήταν 1η στα 60 μέτρα τρέξιμο. Στο ΕΑΚ Βόλου και ο δεύτερος αγώνας πριν δύο εβδομάδες όπου συμμετείχαν δώδεκα παιδιά από τον Αλμυρό, αναφερόμαστε σε παιδιά ηλικίας 11-12 ετών. Ο Θεμιστοκλής Παπακυρίλου ήταν 1ος στο μπαλάκι, 3ος στα 60 μέτρα και 2ος στη γενική κατάταξη. Επίσης, ο Κωνσταντίνος Καραπτσιάς κατετάγη 4ος στη σφαίρα.

Στην τρίτη διοργάνωση που διεξήχθη το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Αλκαζάρ της Λάρισας, δέκα ήταν οι αθλητές του ΓΣΑ. Ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους η Ευαγγελία Μπασιάκου με 1η θέση στη σφαίρα, ο Θεμιστοκλής Παπακυρίλου με 2η θέση στο μήκος και 3η στο ύψος, η Κατερίνα Παρίση που ήταν 3η στο μήκος κοριτσιών.

Η συμμετοχή, οι επιδόσεις και οι διακρίσεις των 11χρονων αθλητών δείχνουν ότι στον Αλμυρό υπάρχουν ταλεντάκια που εφόσον δουλέψουν και συνεχίσουν με ζήλο την ενασχόληση με τον στίβο, μπορούν αργότερα σε λίγα χρόνια να εκπροσωπήσουν τον σύλλογο και την πόλη σε σημαντικές διοργανώσεις όπως είναι τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ένας από αυτούς που ξεχωρίζουν τον τελευταίο χρόνο είναι ο άλτης Σταύρος Κοντοβάς. Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 πήγε στη Λαμία όπου συμμετείχε στο δημοτικό στάδιο της Καμαρίτσας σε αγώνες προς τιμήν της Νίκης Μπακογιάννης, της σπουδαίας αυτής πρώην αθλήτριας που ήταν ασημένια Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα το 1996 (για να θυμόμαστε… επισημαίνουμε πως είχε πηδήξει τότε 2,03 και μπήκε στα ρεκόρ γκίνες αφού η διαφορά των 33 εκατοστών που χωρίζει το ύψος της με το ύψος που πήδηξε είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί!).

Ο Σταύρος ήταν 3ος με επίδοση 1,84, πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο πρώτος Ανδρέας Μίτα (ΑΣ Πρέβεζας) ξεχώρισε για μία ακόμη φορά, αφού ανέβηκε πάνω από τα 2,15 μέτρα, όσο και το όριο για το Παγκόσμιο Κ20. Ο αθλητής ανήκει στην κατηγορία Κ18 (!!!) και έχει από καιρό το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Κ18.

Με το πέρας των αγώνων έγιναν βραβεύσεις αθλητών και ο Αλμυριώτης αθλητής παρέλαβε από την Νίκη Μπακογιάννη το μετάλλιό του όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική φωτογραφία). Την επόμενη ημέρα, μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου έλαβε μέρος στα «Χειμωνίδεια», διοργάνωση στη μνήμη του σπουδαίου προπονητή Κώστα Χειμωνίδη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Εκεί ο Σταύρος δεν είχε την παρουσία που θα ήθελε καθώς δεν μπόρεσε να βρει τη φορά του στα άλματα που έκανε. Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε πως εκτός από τον αγώνα, έγιναν μετρήσεις στους αθλητές, καταγράφηκαν τα άλματά τους για να ακολουθήσει ανάλυση μέσω του βίντεο και αυτό θα γίνει ξανά σε μερικούς μήνες (είναι δραστηριότητα που γίνεται μέσω του Πανεπιστημίου). Στη Θεσσαλονίκη αγωνίστηκε και η Αναστασία Τσομπάνογλου στο τριπλούν, η οποία μάλιστα πέτυχε ατομική επίδοση (αθλήτρια του ΓΣΑ και φοιτήτρια της Γυμναστικής Ακαδημίας στη Νύφη του Θερμαϊκού).

Από εδώ και πέρα, οι επόμενες αγωνιστικές δραστηριότητες είναι: 1) το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 ετών που θα γίνει στο Πανθεσσαλικό στις 18 Ιουνίου (θα λάβει μέρος ο Σταύρος Κοντοβάς στο άλμα εις ύψος έχοντας πιάσει το όριο και κάποιοι ακόμη αθλητές που έχει δικαίωμα να δηλώσει ο ΓΣΑ), 2) το πανελλήνιο Κ23 στη Θεσσαλονίκη στις 25 Ιουνίου (θα αγωνιστεί η Αναστασία Τσομπάνογλου) και 3) το πανελλήνιο Κ20 ετών στις Σέρρες στις 9-10 Ιουλίου.

Οι επιτυχίες που αναφέραμε και η συνεχής αγωνιστική δράση για τους αθλητές του ΓΣΑ πιστοποιούν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τις προπονήτριες Χάιδω Καραπτσιά, Νικολέτα Βελάνη οι οποίες έχουν προσελκύσει και κρατήσει τα παιδιά στο στάδιο, παρά τις αντίξοες συνθήκες προπόνησης και με μεράκι τα προετοιμάζουν βήμα-βήμα για να αναδείξουν το ταλέντο τους!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.