Η τελετή απονομής του διαγωνισμού φωτογραφίας άγριας ζωής της Λίμνης Κάρλα «Αγλαΐα Τσεκούρα» / βίντεο-φωτογραφίεςΕπίτιμο μέλος του Μουσείου ο καθηγητής Ευστάθιος Κουτσερής

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. συνδιοργανώνοντας με τη δημόσια ομάδα του facebook  «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» την επίσημη εκδήλωση απονομής των βραβείων και των επαίνων του 1ου Διαγωνισμού Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας Άγριας Ζωής της λίμνης Κάρλας «ΑΓΛΑΪΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) στις 18.30 στον χώρο του Μουσείου στα Κανάλια Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να φωτογραφίσουν στην έκταση της Λίμνης Κάρλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αυτής (Ορεινό Βόρειο Πήλιο, Μαυροβούνιο) αποτυπώνοντας το φυσικό πλούτο της (χλωρίδα, πανίδα και οικότοποι – ενδιαιτήματα).

Παρευρέθηκαν οι επίσημοι καλεσμένοι: Ο αιδεσιμότατος Πατήρ Αθανάσιος Σκοπιανός, ο κ. Δήμαρχος Δήμου Ρ.Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο κ. Κώστας Λάμπρος, Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου και εκπρόσωπος του Βουλευτή Μαγνησίας κ. Αθανασίου Λιούπη, ο κ. Νικόλαος Χαυτούρας, Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βασίλης Καραλής, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ,εκπρόσωποι των Φορέων και Συλλόγων της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Μουσείο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης απονομής των βραβείων και των επαίνων περιλάμβανε εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας κ. Σ. Γκανάτσιου  – ομιλία για την Βολιώτισσα καθηγήτρια φυσιογνώστρια αείμνηστη Αγλαϊα Τσεκούρα – Οικονομίδη και αναφορά για το έργο της καταγραφής της ορνιθοπανίδας της περιοχής τη δεκαετία του 1990 καιπαρουσίαση της ομάδας του FB «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» από τον διαχειριστή της κ. Αλέξανδρο Οικονομίδη  – παρουσίαση των μελών της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού -Απονομή Βραβείων,  Επαίνων και Αναρτήσεων του Διαγωνισμού, με μέριμνα της ομάδας «των Φωτογράφων της λίμνης Κάρλας και της ευρύτερης περιοχής» και με την ευγενική χορηγία καταστημάτων.

Επίσης, το Μουσείο τίμησε και ανακήρυξε επίτιμο μέλος του τον καθηγητή Κουτσερή Ευστάθιο, ο οποίος έχει γράψει σειρά μελετών για τη λίμνη Κάρλα και το αρχείο του φιλοξενείται στο Μουσείο. Είναι δε πάντοτε παρών και συνδράμει το έργο του Μουσείου σε κάθε περίπτωση.

Το Μουσείο στο τέλος τίμησε την αείμνηστη καθηγήτρια Αγλαϊα Τσεκούρα και τον κ. Δημήτριο Οικονομίδη, για την προσφορά τους στην καταγραφή και την παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής Κάρλας κατά τη δεκαετία του 1990, καθώς και τον κ Τέλη Μπασδάνη, Πρόεδρο και το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, για τη χορηγία στην εκδήλωση και τον κ. Βασίλη Καραλή, υποστηρικτή των δράσεων του Μουσείου. Επίσης απευθύνθηκαν ευχαριστίες στην Ε.Ψ.Α Α.Ε , για την προσφορά αναψυκτικών, καθώς και στον κ. Απόστολο Γκανάτσιο για τον σχεδιασμό της αφίσας και της πρόσκλησης της εκδήλωση. Με το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε μπουφές για τους παρευρισκομένους.

Τα βραβεία και οι έπαινοι δόθηκαν στους: 1ο βραβείο Hargrave Alexander για τη φωτογραφία «Αλκυόνη», 2ο Βραβείο Νέλλας Νικόλαος για τη φωτογρ. «H. Himantopus”, 3ο βραβείο Μποτζαρόπουλος Βασίλης για τη φωτογρ. Ντουέτο, 4ο και 5ο βραβείο για τις φωτογραφίες «Λιμνόφιδο με γλώσσα» και «Δεντροβάτραχος» Λούκας Δημήτριος, 1ος έπαινος Πλούμπης Γεώργιος για τη φωτογραφία «κόντρα στον ήλιο», 2ος και 3ος έπαινος Λούκας Δημήτριος για τις φωτογραφίες «Λιμνόφιδο» και «κρυπτοτσικνιάς με βαλκανικό βάτραχο».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.