Μάγεψαν με τις φωνές τους τα παιδιά που συμμετείχαν στη συνάντηση χορωδιών / βίντεο-φωτογραφίεςΤα παιδιά δύο χορωδιών, αυτής του Ωδείου Αλμυρού και του Ωδείου Παλάσκα από τον Βόλο, ένωσαν τις φωνές τους και παρουσίασαν μία όμορφη εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιουνίου.

Η συνάντηση παιδικών χορωδιών έλαβε χώρα στον Αλμυρό και φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο λόγω του άστατου καιρού και όχι στο προαύλιο του Ωδείου όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν πρόγραμμα ποικίλης ύλης με κομμάτια διαφόρων συνθετών, κυρίως Ελλήνων και εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα όλων όσων παρευρέθηκαν. Ήταν μία εκδήλωση ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας που σήμανε την επιστροφή στη λεγόμενη κανονικότητα και θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή για τη διοργάνωση ενός χορωδιακού φεστιβάλ με περισσότερες συμμετοχές τα επόμενα χρόνια.

Στον χαιρετισμό της, η κα Φρόσω Γαρδικλή μίλησε για την παιδική χορωδία του Ωδείου Αλμυρού και απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς της επαρχίας Αλμυρού «να στρέψουν τα παιδιά τους στη μουσική, τις τέχνες, τον πολιτισμό ως μοναδικό τρόπο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να αλλάξουμε την κοινωνία μας» όπως χαρακτηριστικά επισήμανε. Επίσης υποστήριξε ότι ο αριθμός των παιδιών της χορωδίας είναι μικρός σε σχέση με τον πληθυσμό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής με δεδομένο ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στην παιδική χορωδία Αλμυρού συμμετείχαν τη φετινή χρονιά 20 παιδιά ηλικίας 7 έως 17 ετών, ενώ επόμενη εκδήλωση στην οποία θα λάβουν μέρος είναι η τελική γιορτή του Ωδείου με όλα τα σύνολά της το βράδυ της Κυριακής 26 Ιουνίου. Για τη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου, προσθέτουμε τέλος πως την καλλιτεχνική επιμέλεια της χορωδίας Αλμυρού είχε η κα Φρόσω Γαρδικλή και αυτής από τον Βόλο η κα Γεωργία Παλάσκα, ενώ μαέστρος και υπεύθυνη της χορωδίας Αλμυρού είναι η κα Μαριάννα Σαμαρτζή.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.