Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής στο ΒελεστίνοΤην Ευρωπαϊκή Γιορτή της μουσικής 2022 θα φιλοξενήσει το Βελεστίνο στις 21 και 24 Ιουνίου. Την πρώτη ημέρα στην πλατεία στο Ρολόι από τις 17:00 έως τις 22:00 και τη δεύτερη στον Πεζόδρομο από τις 21:00 έως τις 23:00. Πρόκειται για διοργάνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της Κοιν.Σ.Επ «Ρήγας Φεραίος».

Η πρόεδρος της προαναφερθείσας Κοιν.Σ.Επ., κα Μάρθα Σαράντη, μιλώντας στον «Λαό», τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά που αυτή η μεγάλη εκδήλωση θα γίνει στο Βελεστίνο και ευελπιστούμε να καθιερωθεί ως θεσμός στην περιοχή μας, να ανανεώνουμε το μουσικό μας ραντεβού κάθε καλοκαίρι, να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή κι αποδοχή κάθε χρόνο. Θα λάβει μέρος η μουσική σχολή του Δήμου μας και μουσικοί από τον τόπο μας. Προσκαλούμε τον κόσμο να έρθει και τις δύο ημέρες των εκδηλώσεων για να διασκεδάσει και να ζήσει από κοντά αυτές τις όμορφες στιγμές μουσικής στην πόλη μας».

Η μουσική βρίσκει τον τρόπο να δώσει τον τόνο και τον ρυθμό για αισιοδοξία, συνεργασίες και νέα ξεκινήματα! Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και χάρη στην ισχυρή θέληση και την συντονισμένη προσπάθεια δημόσιων και ιδιωτικών φορέων απ’ όλη την Ελλάδα θα συνεργαστούν σε ένα μουσικό μαραθώνιο 7 ωρών που θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλη την υφήλιο!

Σε εθνικό επίπεδο, περισσότεροι από 27 Δήμοι της Ελλάδας διοργανώνουν συναυλίες που θα μεταδοθούν ζωντανά (συμπεριλαμβανομένου και μαγνητοσκοπημένων εκδηλώσεων ειδικά για την περίσταση) από κήπους, πάρκα, αυλές, ταράτσες, πλατείες, νησιά, βουνά και ποτάμια όλης της χώρας. Επιπλέον από το ελληνικό δίκτυο, οι εκδηλώσεις φέτος συντονίζονται και σε διεθνές επίπεδο! Πράγματι, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνικού δικτύου και σε συνεργασία με μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου, για πρώτη φορά, φέτος, 12 ευρωπαϊκές πόλεις ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν συναυλίες που θα μεταδίδονται μέσω διαδικτύου μεταφέροντας μας σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη!

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει δυναμικά για 23η συνεχόμενη χρονιά με ζωντανές εκδηλώσεις για τους απανταχού μουσικόφιλους εμπειρία! Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής. Ο Εθνικός Φορέας Συντονισμού των Διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Δικτύου είναι η Αστική Μη-Κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο.

Στο Βελεστίνο, την Τρίτη 21 του μηνός, θερινή ισημερία, θα παρουσιαστεί μουσική σχολή κι αυτοσχέδια μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ την Παρασκευή 24/6 οι «ζωντανές» εκδηλώσεις μεταφέρονται για το βράδυ στον πεζόδρομο της πόλης.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.