Κάλεσμα για εθελοντικό καθαρισμό από τον Σύλλογο Νέων ΠτελεούΟ εθελοντισμός, ειδικά στις μικρές κοινότητες ανθρώπων, είναι απαραίτητος, είναι μια ηθελημένη πράξη αγάπης προς τον τόπο μας και τον συνάνθρωπο, μια δραστηριότητα προς όφελος του ίδιου του εθελοντή και της κοινωνίας.

«Εθελοντισμός είναι η με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτελή χαρακτήρα προσφορά έργου ή υπηρεσίας που αναλαμβάνει το άτομο μεμονωμένα ή σε ομάδα, με ελεύθερη βούληση, χωρίς την προσδοκία ή απαίτηση υλικού ή άλλου είδους ανταλλάγματος, με σκοπό τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία ευρύτερα» αναφέρεται σε ορισμό που δόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς πριν μερικά χρόνια.

Και οι σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εθελοντικό έργο για να ομορφύνουν την περιοχή όπου δραστηριοποιούνται. Την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε δημοσιεύσει τις εργασίες καλλωπισμού στο Πηγάδι από τον πρόεδρο της κοινότητας Πτελεού και τον πατέρα Σταύρο.

Τώρα η αναφορά μας γίνεται στον Σύλλογο Νέων Πτελεού, ο οποίος με σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε», καλεί τα μέλη του, τους κατοίκους του Πτελεού καθώς και όλους όσοι θέλουν να συνδράμουν την Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 19:00 στην πλατεία του χωριού. Θα δοθούν σακούλες και γάντια μιας χρήσης και θα γίνει καθαρισμός στους δρόμους του χωριού.

Τέλος, σε μια ακόμη δράση του προαναφερθέντος συλλόγου, που αργεί αλλά έχει ήδη προγραμματιστεί, την Πέμπτη 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Πτελεού, τις απογευματινές ώρες. Κρατείστε την ημερομηνία και συμβάλετε στον καλό αυτό σκοπό!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.