Εξαιρετική η χορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Σ. Στεφανοβικείου – φωτο-videoΌταν λάβαμε την αφίσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Στεφανοβικείου «Αριστοτέλης» για την ετήσια χορευτική του εκδήλωση, πιστέψαμε ότι το πολυπληθές χορευτικό τμήμα που απεικονίζεται, είναι τυχαία φωτογραφία από το διαδίκτυο… Διαψευστήκαμε… Ήταν η πρώτη φορά που θα παρακολουθούσαμε εκδήλωση του Συλλόγου.

Φτάνοντας στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Στεφανοβικείου την Παρασκευή 17 Ιουνίου, όπου έγινε και η εκδήλωση, με μεγάλη μας χαρά, συνειδητοποιήσαμε ότι ο Σύλλογος όχι μόνο είναι ενεργός, αλλά ότι πλαισιώνεται με πάρα πολλά νεαρά μέλη.

Χορευτές όλων των ηλικιών, ετοιμαζόντουσαν για την παράσταση, σε μια κατάμεστη κερκίδα.

Το θέαμα και άκουσμα που ακολούθησε, ήταν ένας ύμνος στην παράδοση… Άξιοι συγχαρητηρίων λοιπόν είναι η χοροδιδάσκαλος στο παιδικό και εφηβικό τμήμα κα Βιργινία Χρήστου και ο Στάθης Μανούσιος, χοροδιδάσκαλος στα τμήματα ενηλίκων και γυναικών τα τελευταία 25 χρόνια.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «είχα μιαν αγάπη, αγάπη στον καιρό μου». Τα τραγούδια και οι χοροί που παρουσιάστηκαν κάλυπταν όλο το ελληνικό στοιχείο, με χορούς από τα νησιά μας, τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και τις αλησμόνητες πατρίδες. Βεβαίως και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην φορεσιά Στεφανοβικείου, μοναδικού κάλλους, για την οποία ο  πρόεδρος κ. Θανάσης Βλάχος και ο Δήμαρχος κ. Νασίκας, ανακοίνωσαν δράσεις καταγραφής και ανάδειξης και δεσμεύθηκαν για άμεσες ενέργειες. Για τη φορεσιά του Στεφανοβικείου μίλησε ο  κ. Μανούσιος, ο οποίος έχει κάνει και το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, παρουσία πλήθους κόσμου, επισήμων και φίλων του Συλλόγου.

Επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Στεφανοβικείου «Αριστοτέλης» είναι στις 21 Αυγούστου, με το καθιερωμένο λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.