Διάκριση μαθητριών του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού σε πανελλήνιο διαγωνισμό στη στατιστικήΗ Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα, διοργάνωσε, από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2022, για πέμπτη συνεχή χρονιά, τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η δημιουργική ενασχόληση και διάκριση των μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία, στη χάραξη πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν ομάδες αποτελούμενες από 1 έως 3 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μαθητές Γυμνασίων και μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων).

Η ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού GFORCE2 κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία Γυμνασίων στον 5ο Διαγωνισμό στη Στατιστική. Αποτελούνταν από τις μαθήτριες Μαρία Κωτούλα και Κωνσταντίνα Καραγεώργου, ενώ επιβλέπουσα καθηγήτρια ήταν η κα Αθανασία Σούφαρη. Η τελετή βράβευσης των πέντε πρώτων ομάδων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 13:00 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣΤΑΤ.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.