Η Ζ. Μακρή, ως εκπρόσωπος Πρωθυπουργού, στα Επιστημονικά Βραβεία Μποδοσάκη με την Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΗ Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, στην τελετή απονομής των Επιστημονικών Βραβείων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, τα οποία απένειμε στους έξι διακεκριμένους νέους επιστήμονες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η κα Μακρή, με την παρουσία της και την εκπροσώπηση του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, τίμησε την επέτειο των πενήντα χρόνων  της κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος Μποδοσάκη και το όραμά του για «Μια Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών με Δυνατότητες και Προοπτική για Όλους». Μήνυμα  που βρήκε και φέτος την σαφή έκφρασή του στην απονομή Επιστημονικών Βραβείων σε έξι επιστήμονες που διακρίθηκαν για την εξαιρετική συμβολή τους στην εξέλιξη της γνώσης σε καίριους επιστημονικούς τομείς και στην ανάδειξη του ελληνικού πνεύματος στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. 

Με τις δωρεές του Ιδρύματος Μποδοσάκη να στηρίζουν τις τέσσερις στρατηγικές προτεραιότητες του Ιδρύματος για την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος, το Ίδρυμα υπηρετεί την πίστη του Πρόδρομου Μποδοσάκη Αθανασιάδη στην επιστήμη και στις δυνατότητες του ελληνικού πνεύματος, μέσα και από τον θεσμό «Επιστημονικά Βραβεία Ιδρύματος Μποδοσάκη», που θεσπίστηκε το 1993.

Η Υφυπουργός Παιδείας συνεχάρη θερμά τους βραβευθέντες επιστήμονες Χρήστο Κυρατσού, Θαλή Παπαγιαννακόπουλο, Στέφανο Αρετάκη, Θεμιστοκλή Σαψή, Μυρτώ Καλουπτσίδη και Αντώνη Παπαβασιλείου.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.