Ρεπορτάζ από την μεγάλη φωτιά στον Ξηριά – Πυκνοί καπνοί και στάχτες έφτασαν στην πόληΜεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στον Ξηριά Αλμυρού

Πυκνοί καπνοί και στάχτες έφτασαν στην πόλη

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 13:45 έλαβε κλήση για πυρκαγιά στον Ξηριά Αλμυρού, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Δρυμώνος. Πολύ γρήγορα η πόλη του Αλμυρού πνίγηκε στους καπνούς, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έφερναν στάχτες στη γύρω περιοχή.

Φαίνεται πως η φωτιά ξεκίνησε κάτω από τη γέφυρα που γίνονται τα έργα στην Εθνική οδό, ενώ γρήγορα επεκτάθηκε περίπου 1,5 χλμ προς τον Αλμυρό και πάντα μέσα και λίγο έξω από την κοίτη του Ξηριά.

Κάηκαν λίγα ελαιόδεντρα, ζωοτροφές, ενώ απειλήθηκαν αγροτικά μηχανήματα λίγα σπίτια, αποθήκες και αγροτικές εγκαταστάσεις. Πολλά φερτά υλικά του Ιανού και σκουπίδια και λάστιχα που βρίσκονταν στην κοίτη, έγιναν στάχτη, σηκώνοντας πυκνούς καπνούς.

Στην κατάσβεση επιχείρησαν 5 οχήματα με 11 άνδρες από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Δρυμώνα και 2 οχήματα με 4 άνδρες από τον Βόλο. Παρούσα και μάχιμη η πολιτική προστασία του Δήμου Αλμυρού, με υπαλλήλους, υδροφόρες, τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Λεωνίδα Βούλγαρη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ κ. Τάσο Δεληζήση και τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο. Πολλοί πολίτες συνέδραμαν για να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους, ανοίγοντας τις γεωτρήσεις τους και δρόμους πρόσβασης για την πυροσβεστική. Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αλμυρού, διευκόλυναν την κυκλοφορία και συνέδραμαν με κάθε τρόπο στις ενέργειες πυρόσβεσης.

Το χειρότερο απετεύχθη.

Ακολουθούν live video που εξασφάλισε το almyros.gr, αλλά και φωτο-ρεπορτάζ από τα καμμένα.

Βιβή Τσιντσίνη, φωτο-ρεπόρτερ: Βαλάντης Ματσόρδας

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.