Μπουρίνι με σφοδρό αέρα στον Αλμυρό – Ζημιές και διακοπές ρεύματοςΔυνατό μπουρίνι πέρασε σήμερα, απόγευμα Σάββατου 25/6, από τον Αλμυρό. Η σφοδρότητα του ανέμου και η ποσότητα της βροχής, δημιούργησε προβλήματα στο κέντρο του Αλμυρού, στην Ευξεινούπολη και τα χωριά.

Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε για πολλές πτώσεις δέντρων, ότι έπεσαν περισσότεροι από 5 στύλοι της ΔΕΗ. Σε περιοχές όπως Αλμυρό, περιφερειακό και Φυλάκη είχαμε διακοπές ρεύματος και ότι διαπιστώσαμε ότι έφυγαν πρόχειρα σκέπαστρα από αποθήκες και γεωργικές αποθήκες, κυρίως στον δρόμο για το Νεοχωράκι.

Στο Νεοχωράκι τρεις στύλοι της ΔΕΗ έπεσαν, κλείνοντας τον κεντρικό δρόμο.

Επί ποδός ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Λεωνίδας Βούλγαρης, μας ενημέρωσε για την κατ΄΄ασταση που επικρατεί και μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε τραυματισμούς, αλλά μόνο υλικές ζημιές.

Στον κεντρικό δρόμο της Ευξεινούπολης, έσυρε ο αέρας, το σχισμένο στη μέση πλατάνι, ενώ και το μικρότερο που βρίσκεται δίπλα από τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, έσπασε από τον αέρα και έπεσε πάνω στην παιδική χαρά. Εκεί βρήκαμε τον πρόεδρο Αργύρη Τέφογλου, μαζί με τον γιό του και κατοίκους της γειτονιάς αυτής, οι οποίοι εργάζονταν για την απομάκρυνση του κορμού και των κλαδιών από τον κεντρικό δρόμο.

Στη συνοικία της Ευαγγελιστρίας, αλλά και απέναντι από το νεκροταφείο Αλμυρού, επίσης βρήκαμε κομμένα από τον αέρα δέντρα και βεβαίως πολλά σπασμένα κλαδιά σε πολλούς δρόμους της πόλης.

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και πάλι πλημμύρισε ο δρόμος. Το νερό προς στιγμήν ανέβηκε πάνω από το πεζοδρόμιο και μπήκε μέσα στις αυλές των σπιτιών κατά τις μαρτυρίες περιοίκων. Η κάμερα του almyros.gr βρέθηκε εκεί περίπου ένα τέταρτο μετά το μπουρίνι και η στάθμη του νερού ήταν λίγο κάτω από το πεζοδρόμιο.

Δημοσιεύουμε φωτογραφία από γεωργική αποθήκη στο δρόμο από το Νεοχωράκι, στην οποία φαίνεται πως ο αέρας λύγισε τους τσίγκους της σκεπής της.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.