Τσιμπανάκος: “Ζητούμενο η ενίσχυση θεσμικού πλαισίου στα φαινόμενα έμφυλης κι ενδοοικογενειακής βίας”


Από τον Δημήτρη Τσιμπανάκο, μέλος Κ.Π.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη δήλωση:

“Ζητούμενο από την πολιτεία όσο ποτέ η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου στα φαινόμενα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας”

Τις τελευταίες 48 ώρες έχουμε γίνει μάρτυρες 3 ακόμη γυναικοκτονιών. Ζητούμενο από την πολιτεία όσο ποτέ η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου στα φαινόμενα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Κατά την άποψη μου προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ενίσχυση δομών προστασίας των κακοποιημένων γυναικών με ενίσχυση της δυναμικότητας φιλοξενίας αλλά το κυριότερο με τη δυνατότητα στήριξης και προστασίας έγκαιρα, πριν φτάσουμε στις κακοποιητικές πράξεις.

Σημαντικά θα συνέβαλλε η αποκέντρωση των δομών και των υπηρεσιών υποστήριξης σε όλη την ελληνική επικράτεια σε συνεργασία κεντρικού κράτους με την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να έχουν πρόσβαση οι γυναίκες και των πιο απομακρυσμένων περιοχών που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα.

Η επένδυση στην παιδεία, όχι μόνο μέσω του σχολείου αλλά και των καθημερινών προτύπων που βιώνει ένας νέος άνθρωπος θα μπορούσε να συμβάλει στο πεδίο της πρόληψης που σε κάθε τέτοιο φαινόμενο αποτελεί τη λύση απέναντι στην καταστολή.

Σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κίνημα Αλλαγής ανοίγει το διάλογο μέσω της ψηφιακής κοινωνίας με σκοπό να βάλει το λιθαράκι του σε αυτή την προσπάθεια που οφείλουμε να κάνουμε όλοι.

Δημήτρης Τσιμπανάκος

Μέλος Κ.Π.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.