Ενημέρωση για τη νόσο της παχυσαρκίας από στελέχη του Κ.Υ. Αλμυρού

Ο εορτασμός της Πανελλήνιας Ημέρας Επισκεπτών Υγείας έχει ορισθεί την 17η Σεπτεμβρίου κάθε έτους κι αποτελεί μια ημέρα όπου αναγνωρίζεται το έργο του επισκέπτη υγείας στη δημόσια υγεία, ενώ συγχρόνως τιμάται η αξία της πρόληψης, της αγωγής και της προαγωγής υγείας. Για το έτος 2022 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας προσδιορίζει ως θεματική ενότητα της Πανελλήνιας Ημέρας Επισκέπτη Υγείας:  «Η Νόσος της Παχυσαρκίας: Πρόληψη- Αναγνώριση-Αντιμετώπιση».

Την Παρασκευή 16/9, για τρεις ώρες, από τις 09:00 έως τις 12:00, το Τμήμα Επισκεπτών-τριών Υγείας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης στην κεντρική πλατεία Αλμυρού. Μοιράστηκαν στους θαμώνες-πελάτες των καταστημάτων και τους διερχόμενους πολίτες φυλλάδια, έντυπο ενημερωτικό υλικό για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ στις επιδιώξεις του τμήματος είναι η αξιοποίηση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή για τον εντοπισμό παθογένειας στα παιδιά αλλά και την οικογένεια, όπως και η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας τώρα που άνοιξαν τα σχολεία.

Οι επισκέπτριες Υγείας Ελένη Πατσίτα και Ελένη Ζαχαράκη μάς είπαν ότι η παχυσαρκία είναι πλέον επιδημία στην Ελλάδα και η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην παιδική παχυσαρκία. Επίσης, πως το 38% των ενηλίκων είναι υπέρβαροι και το 25% παχύσαρκοι. Αμφότερες τόνισαν το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ενημέρωση και η κατανόηση του προβλήματος, «μιλάμε για μία νόσο», ενώ επισήμαναν πως παρόμοιες δράσεις θα γίνουν το προσεχές διάστημα σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Αλμυρού και τη Νέα Αγχίαλο.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.