Δήμος Ρήγα Φεραίου: Προληπτικός ιατρικός έλεγχος σε αθλητικά σωματεία του Δήμου

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και το ΚΕΠ Υγείας, σε συνεργασία με τον κέντρο φυσικής ιατρικής κι αποκατάστασης Κένταυρος, προχώρησαν σε προληπτικό έλεγχο των μελών των αθλητικών σωματείων του Δήμου.

Με πλήρη εξοπλισμό (ασθενοφόρο, εξεταστικά κρεβάτια, ηλεκτροκαρδιογράφο, υπερηχογράφο), επιστημονικό προσωπικό (νοσηλευτή, καρδιολόγο),  έγινε πλήρης έλεγχος της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Αστέρα Ριζομύλου με ηλεκτροκαρδιογράφημα και υπερηχογράφημα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ριζομύλου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, κ. Νίκος Βουραζέρης ανέφερε σχετικά: «Η προσπάθειά μας αφορά όλα τα σωματεία και είναι συντονισμένη για ευκολότερη πρόσβαση και χαμηλότερο κόστος. Ευελπιστούμε να τα καταφέρουμε για όσα σωματεία του Δήμου μας χρειαστεί  αυτή η συντονισμένη βοήθειά μας, συμβάλλοντας και στηρίζοντας τον τοπικό αθλητισμό όσο περισσότερο μπορούμε αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Στηρίζουμε τον αθλητισμό και προωθούμε τα οφέλη της άθλησης στην προάσπιση της υγείας».

Ο Δήμος ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του Κέντρου Αποκατάστασης, κ. Γιάννη Καφενταράκη για την άψογη οργάνωση της δράσης και ξεχωριστά τον καρδιολόγο του Κέντρου, κ. Πρίνο Παναγιώτη για την πολύτιμη  ιατρική του βοήθεια. Επίσης, τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Ριζομύλου για την παραχώρηση της αίθουσας.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα Αντωνία Χασιώτη επισήμανε: «Εάν έχετε παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο και ασχολούνται με σχολικές ή εξωσχολικές αθλητικές δραστηριότητες, δεν πρέπει να αμελείτε τον καρδιολογικό τους έλεγχο. Είναι τραγικό λάθος να ζητούν οι γονείς από τον καρδιολόγο την πιστοποίηση ότι μπορούν να αθλούνται τα παιδιά τους χωρίς οι ιατροί να τα έχουν εξετάσει και να θυμώνουν όταν αυτοί το αρνούνται. Τα παιδιά θα πρέπει πράγματι να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις για να λαμβάνουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες ώστε να αποφεύγονται δραματικά γεγονότα. Ο καρδιολογικός έλεγχος, που περιλαμβάνει τη λήψη του ατομικού και οικογενειακού ιστορικού, την κλινική εξέταση, το ηλεκτροκαρδιογράφημα και το υπερηχογράφημα καρδιάς, μπορεί να σώσει τη ζωή τους.

Το ίδιο ισχύει και για τους αθλητές όλων των ηλικιών. Μην ξεχνάτε πως ο προσχολικός και προ – αθλητικός καρδιολογικός έλεγχος είναι απαραίτητος!».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.