Συγκινητικές δημιουργίες από το Δημοτικό Αχιλλείου – βίντεο – Ένα τραγούδι και η σχολική εφημερίδαΔεν μαλώνω, δεν μαλώνω αγκαλιά μεγάλη απλώνω!

Στα πλαίσια του προγράμματος κατά της βίας στα εργαστήρια δεξιοτήτων του Δημοτικού σχολείου Αχιλλείου τα παιδιά γράφουν τις σκέψεις τους για τη βία… και δημιουργούν ένα τραγούδι για να εκφράσουν δημιουργικά τις σκέψεις τους.

Τα παιδιά έγραψαν:

Το ξύλο δεν είναι η λύση όταν έχουμε ένα πρόβλημα. Πιστεύω ότι τα  προβλήματα λύνονται με διάλογο. Η αγάπη είναι το καλύτερο πράγμα  του κόσμου και η ευτυχία της ζωής! Μαρία Τσουκάρα Γ!

Νομίζω ότι ο Θύτης πριν καιρό ήταν ο ίδιος θύμα, πληγώθηκε, δεν το αντιμετώπισε, και τώρα ξεσπάει σε άλλο παιδί… Τα χέρια τα  σηκώνουμε για να βοηθούμε και όχι για να χτυπάμε! Σοφία Μουζουράκη Δ!

Με τα χέρια μας δεν χτυπάμε! Σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους. Με τον διάλογο βρίσκουμε το δίκιο μας. Κωνσταντίνος Διαμαντής Δ!

Τα χέρια δεν είναι για να χτυπάμε! Γιάννης Κόντζα Γ!

Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε μια αγαπημένη ομάδα! Η αγάπη έχει μέσα της την Ειρήνη!  Νιφορίτσα Διαμαντή Γ!

Ας μην είμαστε παρατηρητές όταν κάποιο παιδί μαλώνει με ένα άλλο… Ας προσπαθήσουμε να ηρεμήσουμε τον θύτη και να προστατεύσουμε το θύμα. Η βία δεν είναι λύση, ο διάλογος είναι. Και να το θυμάστε ότι η αγάπη πάντα νικά! Δέσποινα Μπεζάτη Δ!

Αν δω δυο παιδιά να μαλώνουν θα προσπαθήσω να τα χωρίσω και με τον διάλογο να βρουν τη λύση. Γιατί ξέρουμε ότι η αγάπη πάντα νικά! Ηρακλής Παναγιώτου Δ!

Προβλήματα δημιουργούνται όταν μαλώνουμε. Άρτεμις Τιμπλαλέξη Γ!

Όταν είμαι θυμωμένος δεν πρέπει να χτυπάω. Η βία είναι κακιά. Χρήστος Μπλάνης Γ!

Η αγάπη είναι μία αγκαλιά! Δεν θέλω να με κοροιδεύουν. Αντώνης Κόντζα Δ!

Ακολουθούν οι στίχοι του εξαιρετικά μελωδικού τραγουδιού (μπορείτε να το απολαύσετε στο παραπάνω βίντεο). Στίχοι: Σοφία Μουζουράκη, Δέσποινα Μπεζάτη, Δέσποινα Τιμπλαλέξη, Ρία Κουνή, Μουσική: Σοφία Μουζουράκη

Τα χέρια

Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε

Τα χέρια είναι ν’ αγκαλιάζουν

Τα χέρια είναι να δουλεύουμε

Τα χέρια είναι να ζωγραφίζουν

Τα χέρια είναι να τα σηκώνουμε

Και να λέμε γεια στους ανθρώπους

Σ’ όλες τις γλώσσες ταξιδεύουμε

Σε τόπους και χρόνους αγάπης

Οι εξαιρετικές δράσεις του σχολείου δεν σταματούν εκεί. Κυκλοφόρησε το τεύχος του Νοεμβρίου της σχολικής τους εφημερίδας. Το κύριο θέμα, ο Νοέμβριος. Ο Νοέμβριος του λαδιού. Συνταγές με λάδι, αναφορές στην περιοχή της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας και τους ελαιώνες της, στις ιδιότητες του λαδιού, σε σχετικά παραμύθια αλλά και έργα τέχνης με θέμα το λάδι ή την ελιά, παρουσιάζονται στο πολύ ενδιαφέρον τεύχος των μαθητών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1ΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ

Η έκδοση και το σχολείο μας

Νοέμβριος

Ονομασίες του Νοέμβρη στη Λαική παράδοση

Νοέμβρης : Ο μήνας της ελιάς και του ελαιόλαδου

Οι συμβολισμοί της ελιάς στην εκκλησία

ΕΛΙΑ: Ένα ολοκληρωμένο σύμβολο

Η διατροφική αξία της ελιάς και του ελαιόλαδου

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου στο δέρμα

Σπουδαίοι ζωγράφοι ζωγράφισαν την ελιά

Τα παραμύθια μας : Το παραμύθι της ελιάς. Το Θαύμα της ελιάς.

Η Συνταγή μας : Κουλουράκια λαδιού

Η ακροστιχίδα του ελαιόλαδου

Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου

Δεν μαλώνω, δεν μαλώνω αγκαλιά μεγάλη απλώνω

Το τραγούδι μας

Ζωγραφίζω

Συγχαρητήρια στους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους, στις εμψυχώτριες και ιδανικά εργαζόμενες εκπαιδευτικούς Τσιαμανή Ευαγγελία, Σιαμανιίου Ξένη, Κωστάκου Ασημίνα Ξένια, Φυτοπούλου Ευγενία και βεβαίως συγχαρητήρια στους μαθητές!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.