Σκότωσαν σκυλιά στο Τσιγκέλι με κυνηγετικό όπλο – Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από το Φιλοζωικό ΣωματείοΣκοτωμένα από σκάγια κυνηγετικού όπλου βρέθηκαν σκυλιά στην περιοχή Τσιγγέλι όπως μας πληροφόρησε η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου κα Αθηνά Υφαντή η οποία προχώρησε σε καταγγελία στο Α.Τ. Αλμυρού και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Την Δευτέρα, επαγγελματίας αλιέας δεν είδε κοντά στο καΐκι του μία σκυλίτσα που τάιζε για τέσσερα χρόνια. Παραξενεύτηκε και την αναζήτησε στο χώρο του κάμπινγκ όπου αυτή είχε βρει καταφύγιο για να γεννήσει. Εκεί την βρήκε σκοτωμένη με τραύματα στο κεφάλι, τη μετέφερε στον κτηνίατρο και αυτός επιβεβαίωσε ότι τα χτυπήματα ήταν εξ επαφής από κυνηγετικό όπλο.

Μάλιστα, ο κτηνίατρος του είπε πως πριν από μία εβδομάδα άλλος κύριος είχε πάει δύο κουτάβια χτυπημένα από τον ίδιο χώρο, το κάμπινγκ, τα οποία έζησαν δύο-τρεις μέρες και πέθαναν. Σημειώνουμε ότι οι κύριοι που βρήκαν τα ζώα κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στο Α.Τ. Αλμυρού, ενώ εκτιμάται ότι δεν θα είναι μόνο τρία τα σκυλιά που χτυπήθηκαν καθώς εξαφανίστηκαν από το σημείο άλλα πέντε-έξι ζώα της αγέλης.

(επεξεργασμένη φωτο του νεκρού ζώου, λόγω κανονισμών)

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.