Στην εκπομπή Laos online οι συνεργάτες Μπ. Μπακόλας και Στ. Χατζούλης παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα κατασκευής παθητικών κτιρίωνΣτην τελευταία εκπομπή «Λαός online» που προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 20:30 από τη σελίδα μας στο facebook «Λαός της Μαγνησίας», σε ζωντανή μετάδοση, φιλοξενήσαμε τον κ. Μπάμπη Μπακόλα, κατασκευαστή παθητικών κτιρίων και τον συνεργάτη του της ομάδας XG κ. Στέφανο Χατζούλη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα παθητικά κτίρια, τι είναι, πόσο στοιχίζουν, πόσο αποδίδουν και πόσο σημαντική είναι η κατασκευαστική τους αρτιότητα.

Ο κ. Χατζούλης μας εξήγησε για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης που μπορεί να προσφέρει ένα παθητικό κτίριο, εκτός της εξοικονόμησης ενέργειας. Μας μίλησε για τα διεθνή πρότυπα και  για τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, όπως η διακύμανση της θερμοκρασίας, ο φρέσκος αέρας, η φωτεινότητα κτιρίου, η εξάλειψη θερμών και ψυχρών ζωνών και άλλα χαρακτηριστικά ενός κτιρίου που αντέχει στον χρόνο και εξοικονομεί ενέργεια. Τόνισε ιδιαίτερα ότι ένα παθητικό κτίριο δεν στοιχίζει περισσότερο από κάποιο συμβατικό κτίριο, καθώς πλέον το κόστος των υλικών δεν διαφέρει όσο διέφερε κάποτε στα εξειδικευμένα προϊόντα. Ειδικά στα μεγάλα κτίρια μπορεί να συμφέρει περισσότερο η κατασκευή παθητικού κτιρίου.

Η ομάδα του κ. Χατζούλη έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 100 κτίρια παθητικά, νέα ή αναβαθμισμένα. Τέλος στις δηλώσεις του τόνισε την επάρκεια του συνεργάτη του κ. Μπακόλα και ότι είναι πολύ σημαντική η κατασκευαστική αρτιότητα για το καλό αποτέλεσμα.

Πριν το τέλος της εκπομπής ακολούθησαν αναφορές του κ. Μπακόλα στο εξοικονομώ, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν οι προσαρμογές συμβατικών κτιρίων σε παθητικά κτίρια, όπως και αναφορές για τις υπόλοιπες οικοδομικές εργασίες που εντάσσονται.

Την εκπομπή μπορείτε να δείτε τη Δευτέρα στο almyros.gr ή και τώρα στη σελίδα μας στο facebook «Λαός της Μαγνησίας»

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.