Σύλλογος Στοργή Αλμυρού: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ΑναπηρίαΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων και Φίλων ΑμεΑ Αλμυρού «Στοργή» διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στο κέντρο Αρχοντικό στο δάσος Κουρί.

Η ψυχολόγος Νεφέλη Σχοινά θα μιλήσει για την προσβασιμότητα ως μία πολυδιάστατη έννοια και ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Αλμυρού Κωνσταντίνος Αρίδης για τις προσβάσιμες διαδρομές για ΑμεΑ στην πόλη του Αλμυρού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αρωγή, λαχειοφόρο αγορά και Χριστουγεννιάτικες καλλιτεχνικές δημιουργίες που ετοίμασαν οι μαθητές.

Προσθέτουμε πως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από τον διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.