Πρωτόγνωροι βανδαλισμοί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλυμρού

Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν ανήμερα των Θεοφανίων ο Διευθυντής και η Υποδιευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού όταν πήγαν στο σχολείο για ένα έλεγχο πριν το άνοιγμα μετά την εορταστική περίοδο. Αντίκρισαν παντού συνθήματα στους τοίχους, εσωτερικά κι εξωτερικά και πεταμένα μελάνια στα πατώματα.

Αμέσως ο Διευθυντής κος Δημήτριος Πρίντζος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού όπου έδωσε κατάθεση και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων. Στο σχολικό συγκρότημα πήγαν αρχικά αστυνομικοί του Τμήματος και έπειτα από λίγη ώρα άνδρες της Ασφάλειας-Σήμανσης από τον Βόλο καταγράφοντας με φωτογραφίες τους βανδαλισμούς και παίρνοντας δαχτυλικά αποτυπώματα.

Όπως μάς είπε ο κος Πρίντζιος, «από την πλευρά μας κάναμε όλες τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν. Το πρωί της Παρασκευής των Θεοφανίων αντικρύσαμε το αποκρουστικό θέαμα. Άγνωστοι εισέβαλαν μέσα στις γιορτές κι έβαψαν τους τοίχους με μπογιές, γέμισαν με μελάνια στα πατώματα. Ενημερώσαμε αμέσως την Αστυνομία, υποβάλαμε μήνυση, ζητήσαμε και ήρθε η Σήμανση, ενημερώσαμε την Δευτέρα το πρωί τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ στην ομιλία μου μετά την προσευχή μίλησα με τους παρευρισκόμενους γονείς. Φυσικά αμέσως επικοινώνησα με την κα Κυριτσά που ενημέρωσε τον Δήμαρχο κο Χατζηκυριάκο και την κα Μπέη. Έτσι, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, φροντίσαμε ώστε οι καθαρίστριες να εργαστούν το Σαββατοκύριακο προκειμένου να ετοιμάσουν το σχολείο. Πράγματι, οι καθαρίστριες του Δήμου κατέλαβαν μεγάλη προσπάθεια, δούλεψαν από το πρωί έως αργά το απόγευμα για να μπορέσουν να καθαρίσουν τα συνθήματα ώστε την Δευτέρα που άνοιξε ξανά το 5ο Δημοτικό τις πόρτες του, οι μαθητές να μην δουν αυτά που αντικρύσαμε εμείς. Χρησιμοποίησαν διαλυτικά προκειμένου να σβήσουν κάποια συνθήματα, δυσκολεύτηκαν πολύ γιατί ήταν με ανεξίτηλα σπρέι και μελάνια».

Ο Διευθυντής του σχολείου πρόσθεσε πως οι καθαρίστριες έξυσαν με ειδική ξύστρα ορισμένους τοίχους στο εξωτερικό μέρος του κτηρίου ως ύστατη λύση προκειμένου να φύγουν τα συνθήματα σεξουαλικού περιεχομένου που άγνωστοι είχαν γράψει στο σχολείο την περίοδο που αυτό ήταν κλειστό για τις εορτές των Χριστουγέννων.

Μάλιστα, σχολίασε πως προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα του γραφείου των Δασκάλων, προκάλεσαν φθορές (μόνο φθορές και όχι κλοπές) και κλήθηκε κλειδαράς για να αλλάξει τις κλειδαριές, ενώ έκανε λόγο για γενικότερο φαινόμενο που ανά τακτά διαστήματα παρατηρείται και σε άλλες σχολικές μονάδες της περιοχής μας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.