• 24 Μαρτίου, 2023

Το τέλος των αυτοδύναμων κυβερνήσεων – Το πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ για τη νέα εποχή – Άρθρο του Δημ. Τσιμπανάκου

Το τέλος των αυτοδύναμων κυβερνήσεων – Το πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ για τη νέα εποχή – Άρθρο του Δημ. Τσιμπανάκου

Από τον υποψήφιο Βουλευτή Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κο Δημήτριο Τσιμπανάκο λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο άρθρο:

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας επέκτειναν και εργαλειοποίησαν το «βαθύ κράτος» παρά το γεγονός ότι διατείνονται πως θα το πολεμήσουν. Στο δημόσιο συναντάμε κολλητούς είτε του κ. Τσίπρα είτε του κ. Μητσοτάκη και έχουμε αφήσει εκτός της έννοια της αξιοκρατίας. Ίδια αντιμετώπιση βλέπουμε και στο Ταμείο Ανάκαμψης γιατί και τα δύο κόμματα ενδιαφέρονται για την εξουσία, την εργαλειοποίηση των ανεξάρτητων αρχών, των θεσμών και της δικαιοσύνης για να κρατήσουν σφιχτά τις θέσεις τους.

Το «βαθύ κράτος» είναι ένα σύστημα εξουσίας το οποίο παράγει διαφθορά, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και πρόκειται ξεκάθαρα για ένα πελατειακό κράτος. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πήρε καμία πρωτοβουλία για να το αντιμετωπίσει αλλά το επέκτεινε και το εργαλειοποίησε όπως και ο κ. Τσίπρας.

Οφείλουμε να καταλάβουμε πως οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις τελείωσαν και απέτυχαν με τη χώρα να μπαίνει σε νέα εποχή, όπως βλέπουμε ότι γίνεται και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Το δήθεν επιτελικό κράτος και η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενισχύουν την αδυναμία της χώρας να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες.

Οι πολίτες βιώνουν καθημερινά το αίσθημα της ακυβερνησίας την οποία κάποιοι την χρησιμοποιούν ως απειλή, όπως φάνηκε ξεκάθαρα από την πρόσφατη τραγωδία των Τεμπών και, όπως φαίνεται, επίσης, και από τη λειτουργία παρακρατικών μηχανισμών. Καθημερινή απόδειξη αυτής της ακυβερνησίας είναι η ακρίβεια που προελαύνει ακάθεκτη και χωρίς κανένα σοβαρό μέτρο αντιμετώπισης με την αισχροκέρδεια να βασιλεύει.

Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να εγγυηθεί ότι η χώρα θα έχει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα. Εκτός από το ισχυρό διψήφιο ποσοστό που ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέτουμε έγκαιρα τέσσερις προϋποθέσεις. Η πρώτη αφορά τη δικαιοσύνη με την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και ισχυρούς θεσμούς. Ο επανασχεδιασμός και η ενίσχυση όλων των δημόσιων υποδομών, όχι μόνο στις μεταφορές αλλά και στην υγεία και την παιδεία είναι η δεύτερη προϋπόθεση.

Η τρίτη προϋπόθεση αφορά το σαφές και συγκεκριμένο πλαίσιο με προαπαιτούμενα πολιτικών συγκλίσεων και προγραμματικών συμφωνιών που θα κατατεθούν ανοιχτά και δημόσια από το ΠΑΣΟΚ ενώ η τελευταία αφορά πρόσωπα με αξιοπιστία. Αυτοί που παρακολουθούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και όχι μόνο, δεν διαθέτουν αξιοπιστία, όπως και αυτοί που εμφορούνται από λογικές ελέγχου των αρμών της εξουσίας, από διχαστικές και ακραίες συμπεριφορές και αντιλήψεις.


Σχετικά Άρθρα

Το μήνυμα του Δημήτρη Τσιμπανάκου για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Το μήνυμα του Δημήτρη Τσιμπανάκου για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς, μία προς μία, έναν προς έναν, για την στήριξη…
Στην εκπομπή Laos Online η Μαρία Ούτα υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Στην εκπομπή Laos Online η Μαρία Ούτα υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Τη Μαρία Ούτα, φιλόλογο, υποψήφια βουλευτή Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, φιλοξενήσαμε στην τελευταία…
Δ.Τ. Μαρίας Ούτα: Η σύζευξη  πολιτισμού και πρωτογενούς τομέα  στο ιστορικό χωριό των Κωφών

Δ.Τ. Μαρίας Ούτα: Η σύζευξη πολιτισμού και πρωτογενούς τομέα στο ιστορικό χωριό των Κωφών

  Μια όαση αυθεντικότητας και παράδοσης που πρέπει να μείνει αλώβητη Η Ούτα Μαρία, Υποψήφια Βουλευτής…